Banes Motor České Budějovice
29.07.2022, Petra Bicková

Oblíbené místo, datum svatby či vzpomínka na psa. Hokejisté ukázali tetování

Už je to nějaká doba, co jsme se ptali vás, fanoušků, abyste nám ukázali svá tetování spojená s Motorem. Jedno z takových tetování vidíte na úvodní fotce. Ale pořádná kérka patří neodmyslitelně i k mnoha hokejistům. Ani hráči Motoru nejsou výjimkou a někteří z nich nejsou žádní troškaři. Vyzpovídali jsme Romana Vráblíka, který je nejtetovanějším mužem kádru. A co si nechal vyrýt na kůži Dominik Hrachovina či Filip Přikryl? Máte na sobě tetování spojené přímo s Motorem a nevadilo by vám se o něj podělit? Tak nám fotku daného tetování pošlete, děkujeme!

Pod dresem a výstrojí hráčů se ukrývá mnoho tajemství v podobě tetování. Tetovaný je například Milan Gulaš, Matěj Toman, Martin Hanzl či Jakub Valský. Motoráci na svém těle nosí obrázky či nápisy, které zdobí jejich těla. Mnohdy ale kromě ozdoby skrývají daleko hlubší význam. Roman Vráblík dvě takové tetování nosí na obou stehnech, na jednom má symbol rodiny a na druhém římský Andělský hrad. Obráncovu pravou ruku zdobí rukáv a levá ruka vzpomíná na pejska, který už bohužel jeho rodinu opustil. „Všude mám Řím, v tom vložené obrázky dětí a jejich znamení, kdy se narodily a čas. Zakončený rukáv mám datem svatby. Každý obrázek, datum nebo nápis na mojí ruce má pro mě význam,“ doplňuje Roman Vráblík. Řím je oblíbené místo Romana Vráblíka, vždyť i jeho křestní jméno odkazuje na italskou metropoli. I tetování Filipa Přikryla a Dominika Hrachoviny něco symbolizují, oba si však významy svých děl chtějí nechat pro sebe. „Můžu prozradit, že mám vytetované RVR, což jsou iniciály mojí mamky, taťky a bráchy,“ odtajnil trochu Přikryl, který má potetovanou celou levou ruku a jedno tetování mu zdobí hruď. Dominik Hrachovina zvolil tetování na pravou ruku.

Motoráci začali s tetováním už v mladém věku: „Poprvé jsem se nechal tetovat, když jsem začal chodit dnes už se svou manželkou, to nám bylo 20 let. Nechali jsme si udělat společné tetování na krk našeho znamení, oba jsme vodnáři a za to číslo devět, které symbolizuje začátek našeho vztahu, jelikož jsme spolu začali chodit devátý den v měsíci,“ odtajnil Roman Vráblík. Dominiku Hrachovinovi bylo 23 let, když šel poprvé „pod jehlu“ a Filip Přikryl mířil do tetovacího studia hned, když se stal plnoletým.

Zdálo by se, že hráči Motoru už mají těla ozdobena, stále ale nemají dost. Filip Přikryl se chystá na další tetování: „Určitě mám v plánu další, něco v hlavě mám, ale musím si to pořádně promyslet – jak já, tak můj tatér Zdenda z Plzně, který je mimochodem neskutečně pečlivý a podle mě jeden z nejlepších v Česku," prozradila mladá posila z Plzně. „Tetování dáváme dohromady tak, aby dávala smysl, takže to většinou trvá nějakou dobu, než na to přijdeme,“ doplnil Přikryl. Další tetování plánuje i Roman Vráblík: „Mám rozdělané jedno stehno, tak bych ho potřeboval ještě dokončit.“ Motorácká jednička v brankovišti také zamýšlí další kérky, kam přesně ale neprozradila.

Říká se, že tetování je vášeň, a že je návykové. S tímto tvrzením ale nesouhlasí Dominik Hrachovina, naopak Roman Vráblík se s tím ztotožňuje: „Vždy když odjíždím z tetování, tak si říkám - hned bych tam jel znova,“ potvrzuje Vráblík. Podle Filipa Přikryla je tetování návykové, zároveň se podle něho jedná o individuální záležitost: „Někdo si udělá jedno tetování a je spokojený, ale to já určitě nejsem,“ směje se Přikryl.

Máte na sobě tetování spojené s Motorem? Pošlete nám fotku do komentářů pod příslušný post na našem facebooku nebo do zprávy na instagramu!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....