Banes Motor České Budějovice
05.09.2023, Adam Černý (TAB)

Poslední předsezónní příprava je tu, Motor vyzve Jihlavu

Letní příprava se blíží ke svému konci. Hokejisty českobudějovického Motoru čeká v rámci Energie AG Motor Tour už pouze jedno utkání před startem nové extraligové sezony. Ve středu přivítají svěřenci Ladislava Čiháka v Budvar Aréně prvoligovou Jihlavu. Úvodní buly generálky na novou sezonu padne v 17:30. Lístky na utkání můžete koupit zde.

HC Dukla Jihlava

Jihlava v minulé sezoně druhé nejvyšší soutěže obsadila sedmou příčku po základní části. V předkole play-off si poté Dukla poradila v souboji dvou tradičních celků s pražskou Slavií. Zajímavý souboj čekal na tým z Vysočiny i ve čtvrtfinále, kde však Jihlava nedokázala favorizovanému Vsetínu vzít ani jeden zápas a po třech prohrách pro ni sezona skončila. Jihlavskému celku jistě během sezony nepomohlo také to, že celý ročník odehrál v azylech v Pelhřimově a Jindřichově Hradci. V krajském městě Vysočiny se totiž staví nové důstojné zázemí pro dvanáctinásobného ligového mistra.

Během letní pauzy se i v Dukle událo několik změn. Svojí štaci v Dukle například ukončil dlouholetý tahoun Josef Skořepa či brankář Adam Wolf. Kariéru poté ukončil Filip Seman. Naopak Viktor Ujčík do svého týmu přivítal z výraznějších jmen například Jana Bergera, Jihlavští si pak hodně slibují od obránce Patrika Ozolse a svojí šanci dostane také talentovaný Estonec Maxim Burkov. Jak však sami Jihlavští avizovali, mužstvo Dukly se skládá s vidinou dalších sezon, ve kterých by se celek z Vysočiny rád po dostavení nové arény pokusil o návrat do nejvyšší soutěže, kam rozhodně patří.

Jihlavskému celku zatím příprava vychází. Dukla odehrála již osm duelů, ze kterých hned šestkrát odcházela vítězně. Za zmínku stojí především výhra nad slovenskou Nitrou či dvakrát nad Znojmem, ostatní vítězství zaznamenali svěřenci Viktora Ujčíka převážně s celky z nižší soutěže. Pro Duklu je středeční utkání taktéž posledním přípravným duelem před ostrým startem sezony, právě skalp Motoru by byl pro Jihlavu jistě nejcennějším v přípravě.

Banes Motor České Budějovice

Hokejisté Motoru mají za sebou náročný přípravný týden, ve kterém odehráli hned tři zápasy. Po výhrách nad brněnskou Kometou a Linzem se museli Jihočeši v neděli sklonit před finským Oulu, který si z Budvar Arény odvezl výhru 4:1. „Naše hra byla z mého pohledu velice slušná, vyrovnali jsme se soupeři, ale nedokážeme zápasy dovést k vítězství. Brzy jsme inkasovali, pak další branka přišla v našem oslabení 3 na 5 a za stavu 1:2, kdy jsme měli vynikající pasáže a byli jsme v tlaku, tak z ojedinělé akce, podobně jako s Brnem, jsme dostali gól na 1:3. S těmito kvalitními soupeři, když ztrácíte dvě branky, tak je to velmi těžké, protože vás už do mnoho šancí nepustí,” zhodnotil poslední přípravné klání asistent Jiří Hanzlík. Kádr Jihočechů se musel vypořádat se složením v defenzivě, ve které vypadl ze hry Roman Vráblík a David Štich, jehož absence bude dlouhodobějšího rázu. Díky tomu tým doplnil před zápasem s finským soupeřem kmenový obránce Sparty Michael Krutil, jenž bude na jihu Čech minimálně měsíc hostovat. „Tým mě přijal skvěle, takže už stačí jenom podávat výkony, co máme,“ reagoval po své premiéře s M na dresu bývalý mládežnický reprezentant. V posledním přípravném zápase se musel tým obejít bez Lukáše Pecha.

Jihlava je tradičním soupeřem Jihočechů, převážně z prvoligových sezon, kdy mezi sebou tyto mančafty svedly tvrdé boje. Oba celky se spolu utkaly naposledy v rámci přípravy na předchozí sezonu. Na konci srpna roku 2022 se z výhry 3:1 radovala Jihlava. V předchozích pěti kláních, které se již konaly v rámci druhé nejvyšší soutěže se však těšili z výher Jihočeši. Kdo se bude radovat tentokrát a lépe se naladí na start nové ligové sezony?

Energie AG Motor Tour - lístky v prodeji

Letošní série atraktivních domácích přípravných zápasů Motoru má svého partnera, a tak nese název Energie AG Motor Tour 2023. Novinkou je, že přípravu mužstvo Motoru hraje ve speciálních dresech, které půjdou následně do dražby, z níž půjde výtěžek na pomoc organizaci UNICEF, která pomáhá dětem po celém světě. Prodej vstupenek na přípravné utkání probíhá on-line a ve dne zápasu pak od 15 hodin na pokladně za jednotnou cenu 60 Kč. Na přátelské zápasy neplatí sezónní permanentky a vstupenky nejsou na konkrétní místa. Děti do 6 let a 130 cm mají vstup zdarma.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....