Banes Motor České Budějovice
09.09.2023, Adam Pavlíček

DOR: První domácí zápas bez bodů, ty si odvezla energie

Českobudějovičtí dorostenci se po výhře v prvním kole sezony poprvé přesunuli na domácí ledovou plochu. Na ní ovšem nad jejich síly byla karlovarská Energie, která se dostala v první třetině do vedení a Motor musel dotahovat. To se mu navíc příliš nedařilo, o jedinou trefu Jihočechů se postaral patnáct sekund před koncem Nikolas Mařík.

Karlovarští hokejisté dostali hned v úvodu zápasu možnost přesilové hry a nebyli vůbec daleko od branky. Vojtěch Čihař dorážel zblízka branky, ale domácí gólman Hájek ho vychytal a podržel svůj tým. Poté byli hosté o něco aktivnější a měli kotouč převážně ve své moci. Dokonce se radovali z první branky, když ve 12. minutě proměnili svoji druhou přesilovou hru. Vlastimil Blažek dostal přihrávku před branku a neměl problém se zakončením - 0:1. Jihočeši měli velkou příležitost srovnat ve dvojnásobné početní převaze, tu však neproměnili. Největší příležitost měl Lev, avšak na soupeřova gólmana si nepřišel. Do konce třetiny pak Energie vedení již udržela.

I na začátku prostředního dějství měli hosté k dispozici přesilovou hru. V ní měl obří šanci Petr Tomek, který byl zcela sám před brankou a měl dostatek prostoru, střelu z nápřahu ale poslal nad horní tyčku. Hosté měli stále o něco navrch a Motor hrozil spíše sporadicky. Před koncem druhé třetiny měli hosté dobrou pasáž, kdy vsítili hned dvě branky a dostali se do velmi výhodné pozice. Nejprve se trefil Lukáš Slavík a navázal na něj Viktor Wardas pohlednou sólovou akcí, navíc v oslabení svého týmu! Pro Motor to tedy nevypadalo vůbec dobře, na světelné tabuli svítilo skóre 0:3.

Českobudějovičtí do posledních dvaceti minut vstupovali s jasným cílem, smazat soupeřův náskok a vrátit se do hry. To už ale od prvních okamžiků šlo velmi těžko, neboť Karlovarští měli stále o něco více ze hry, případně je zastoupil dobře chytající gólman Oršulák. S blížícím se koncem zápasu museli domácí navíc pykat za podrážení a ztratili další dvě minuty. Přesto se Motor dočkal alespoň čestné branky, když se v závěrečné minutě po krásném uvolnění Nedorosta a přihrávce trefil Nikolas Mařík. Tím upravil na konečných 1:3 z pohledu domácích.


Ohlasy po zápasu

David Vrbata (České Budějovice): Dnes jsem celý zápas tahali za kratší konec. Nebyli jsme efektivní v koncovce, nevyužili jsme ani dvouminutovou přesilovku pět na tři. Karlovy Vary zaslouženě berou tři body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....