Banes Motor České Budějovice
14.09.2023, Michal Špírek, Tomáš Taybner

JUN: Osmigólová lekce od Mladé Boleslavi

Juniorka tentokrát tvrdě narazila. V Mladé Boleslavi inkasoval Motor hned ve druhé minutě, na konci první třetiny vedli domácí už o tři branky. Budějovice nezvládaly bránit soupeřovy přesilovky, celkem v nich inkasovaly rovnou pětkrát a na ledě lídra skupiny tak nakonec padly vysoko 2:8.

Bruslaři do utkání vstoupili výborně, z první branky se totiž radovali už po 105 sekundách hry, když střílený pas Moravce před brankou špičkou hole přesně usměrnil Matěj Vojáček. Domácí byli i nadále velmi aktivní a to i v nežádoucím směru, protože přemíra snahy pramenila v častá vyloučení. Jihočeši ale nedokázali ani jednu ze tří přesilovek využít, za což je ještě před odchodem do šaten čekal trest.

V čase 14:00 byl totiž vyloučen hostující kapitán Březina, za necelou minutku k němu přisedl ještě Buzek a oba beci svému týmu chyběli. Pár sekund před Březinovým návratem totiž skóroval Tomáš Moravec ze své typické pozice na modré čáře. Ani Buzkův trest nezůstal bez odezvy. Po střele Kučery z pravé strany vznikl před Malečkovou klecí zmatek, kterého svým důrazem využil Vojtěch Hradec - 3:0.

Po návratu z kabin Bruslaři opět přišli o Marka Vlasáka. Produktivní forvard byl na startu nové sezony plný vervy a chtíče se prosadit poté, co pro zranění vynechal takřka celou jarní část loňské sezony. Bohužel se k němu znovu štěstí otočilo zády, boleslavská sedmička tak bude minimálně několik měsíců v sestavě juniorů Boleslavi chybět.

Když se hra opět rozběhla, využili hosté na čtvrtý pokus přesilovku po prohřešku Hurta. Stalo se tak po střele Vojtěcha Aulického, jenž domácího útočníka vrátil do hry hned čtyři sekundy poté, co se na trestnou usadil. Už za necelé dvě minutky ale z modré čáry odpověděl univerzál Jakub Hrouda - 4:1. Následovalo vyloučení Gřegořka, kterému na trestné znovu sekundoval Buzek a opět se trestalo. Střelu Moravce vyrazil Maleček před sebe a Jan Hurt se dostal ke snadné dorážce.

Odpověď měli ale připravenou také hosté, jmenovitě kapitán Tomáš Březina. Ten se s ničím nepáral a odražený kotouč vracel od zadního mantinelu zpět do ohně a s přispěním domácího brankáře jej propasíroval do sítě. Před druhou přestávkou se ale skóre měnilo ještě jednou a znovu to bylo při přesilovce. Dvouminutový trest exboleslavského útočníka Moyseyeva zužitkoval šest sekund před jeho expirací Jakub Hruška - 6:2.

Poslední dvacetiminutovku načal dravý průnik Malínka, jehož jízdu vstříc Malečkovi zastavila levá tyčka. Ani branková konstrukce už ale v čase 42:28 nezabránila ve skórování Jakubu Hruškovi, jemuž se podařilo efektivně tečovat nahození Hroudy. V 50. minutě se hosté potřetí v zápase museli bránit jen ve třech a potřetí se jim to nepodařilo. Přesilovkovou trefu tentokrát zaznamenal Josef Teplý, jenž si u levé tyčky počkal na dorážku Gardoňovy střely - 8:2.

Motor mohl upravit skóre v 53. minutě, kdy Aulického ve vyložené šanci za cenu trestného střílení zastavil Moravec. Hostující forvard ale opakovaný nájezd nezakončil úspěšně. Podobně dopadl další průnik Malínka, jehož po bekhendové kličce vychytal Maleček. Na výsledku už to ale nic nezměnilo, Bruslaři si v domácím prostředí dokráčeli pro další tři body a doma ve ŠKOENERGO Aréně zůstávají stoprocentní.

Ohlasy po zápasu
Marek Melenovský (trenér Boleslavi): " Dnes jsme uzavřeli první čtvrtinu základní části, kterou jsme prošli s jednou prohrou. Tu můžeme napravit už příštím zápasem s Litvínovem. Celkově bych za tu čtvrtinu chtěl celý tým pochválit, kluci to odmakali. Kdyby to takhle šlo pořád, tak by to bylo skvělé. Samozřejmě víme, že se to sem tam může zadrhnout, ale sílu jsme ukázali. Dnešním zápasem jsme to korunovali osmi góly, opět to byl dobrý výkon. Budeme se na to snažit v dalším průběhu soutěže navázat." Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Od začátku do konce utkání jsme byli horším týmem a tak zdatnému týmu jsme tak akorát sekundovali. K tomu jsme přidali ještě spoustu vyloučených. Vyhrát jsme si nezasloužili a Boleslav nás porazila zaslouženě."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....