Banes Motor České Budějovice
21.09.2023, Václav Plachta

DOR: Drtivé vítězství Motoru odneslo v Budvar aréně Kladno

Po vítězství juniorů nad Libercem čekalo utkání v Budvar aréně také na českobudějovické dorostence. Svěřenci Davida Vrbaty si při čtvrtečním podvečeru šli celé utkání za jasným cílem a hostující kladenské Rytíře deklasovali jednoznačným poměrem 6:0. Druhé vítězství v letošním ročníku navíc řídilo hned pět úspěšných střelců!

Už od prvních minut utkání vládli na ledové ploše domácí a po dvou minutách hry navíc přišla i první branka Motoru, když rychlý protiútok zakončil přesně po přihrávce od Novotného Sebastian Pánek, který překonal bezmocně ležícího brankáře Voráčka. Rychlá branka hosty otřásla a hned po dalším vhazování si s odraženým kotoučem neporadil jeden z kladenských obránců. Tohoto zaváhaní využil pohotově Tomáš Přibyl, který se rázem ocitl v samostatném úniku a chladnokrevně nabídnutou šanci proměnil. Až po dvou inkasovaných brankách poprvé zahrozilo i Kladno, ale brankář Jelínek neměl s pokusy Rytířů moc starostí, díky skvělé práci obránců v předbrankovém prostoru. To na druhé straně Voráček musel vytáhnout pár dobrých zákroku a aktivním domácím nepovolil už do konce třetiny žádnou další branku.

Jenže začátek prostředního dějství opět patřil Jihočechům a po dvou minutách hry navýšili vedení. Střídající kladenská sestava zapomněla na osamoceného Tobbyho Hřebejka, kterého našel svojí přihrávkou Jakub Lev a domácí útočník s jedenatřicítkou na zádech únik, i přes dotírajícího obránce, s přehledem zvládl. Nekoncentrovaní hosté kupili chyby a z jedné takové vytěžil domácí Motor přesilovku, ve které byl aktivní hlavně obránce Václav Nedorost, který ale čtvrtou branku nepřidal. Nevyužité šance ale nejproduktivnějšího hráče Motoru mrzet nemusely, když se v polovině zápasu prosadil další hráč Motoru. Nikolas Mařík využil přihrávky Smejkala, která se zamotala kladenskému protihráči mezi nohy a následně si dokázal poradit i s brankářem Rytířů. Hosté působili odevzdaně a Motor konec druhého poločasu jednoznačně ovládl a mohl přidat minimálně další tři branky. Když se ale i největší šance Hečka otřela pouze o tyč, zůstali Jihočeši na dvou brankách za třetinu.

Poslední třetina začala úplně stejně, jako dvě předchozí a Motor se dočkal páté branky. Po zadovce Lva se před brankou dostal nadvakrát k dorážce Tomáš Přibyl, pro kterého to byla druhá branka v duelu. Domácí dál kontrolovali v klidném tempu hru a průměr dvě branky na třetinu završil tři a půl minuty před koncem nechytatelnou střelou z bezprostřední blízkosti Filip Kynter. V závěru se Kladno pokusilo ještě o vstřelení symbolické branky, ale všechny nebezpečné pokusy kryl sebevědomý brankář Jelínek, který si tak nakonec připsal i první čisté konto v sezoně. Dorostenci Motoru tak jednoznačně ovládli duel s kladenskými Rytíři, které deklasovali vysokým poměrem 6:0.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (České Budějovice): Dnes jsme si od začátku šli za vítězstvím. Měli jsme dobrý pohyb a tím jsme si vypracovali šance. Zaslouženě bereme tři body.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....