Banes Motor České Budějovice
23.09.2023, Michal Špírek

JUN: Pitel dovedl hattrickem tým za dalšími třemi body

V našlapané tabulce se počítá každý bod. Svěřenci trenéra Skuhrovce se nenechali ukolébat postavením Litvínova, který je prozatím na poslední příčce, a nastoupili s odhodláním nic nepodcenit a dojít si pro výhru. Domácí sice dvakrát v přesilovce dotáhli budějovický náskok, ale na trefy Aulického ze druhé třetiny a Pitla ze třetí už nezareagovali. Richard Pitel se blýskl hattrickem a Motor bere tři body.

Motor do utkání vstoupil skvěle. Po pár vteřinách si vynutil soupeřův faul a v přesilovce se brankově prosadil. Richard Pitel byl na konce nádherné kombinační akce a zametl puk do prázdné brány. Jenomže i domácí dostali rychle příležitost ukázat se v přesilovce a byli rovněž úspěšní. Motor nechal v krátkém sledu z pravého kruhu mířit a střílet Matěje Maštalířského. Poprvé ještě litvínovský forvard minul bránu, podruhé už cílil přesně mimo Maříkův dosah a bylo vyrovnáno. V čase 13:26 si Motor vzal vedení zpět. A stál za tím znovu Richard Pitel. Šikovně si do protipohybu brankáře sklepl těžký puk od Humeníka a opět zakončil do odkryté brány. V 18. minutě Litvínov znovu proměnil přesilovku. Lukáš Tůma využil připravené pozice od svých spoluhráčů a propálil brankáře - 2:2.

Ve 28. minutě předvedli hosté ukázkový tlak do brankoviště, Vojtěch Aulický dorazil za bezmocného Kubíka puk potřetí a Motor šel znovu do vedení. Jihočeši následně přežili hned tři oslabení.

Ve třetí třetině se definitivně rozhodlo. Humeník ukázal perfektní vidění hry a svou třetí gólovou asistencí v zápase vyzval k dokonání hattricku Richarda Pitla. Oba hráči si vyměnili puk a Pitel už měl lehkou pozici. Jihočeši už si pak závěr duelu pohlídali.

Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Kluci šli od začátku zápasu s nastavením v hlavách, že si nejdou zahrát, ale že jdou vyhrát. A myslím, že to na ledě bylo po celou dobu vidět. I když se Litvínovu podařilo srovnat, tak naši hráči stále věřili našemu stylu hry a bojovností, entuziasmem a nasazením jsme nakonec zaslouženě vyhráli."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....