Banes Motor České Budějovice
21.10.2023, Michal Špírek

Dorostenci udolali poslední Kladno po nájezdech

Motor se oproti předpokladům na body proti beznadějně poslednímu Kladnu nadřel, ale kouč Vrbata nad bodovým ziskem nakonec vyjádřil vzhledem k průběhu utkání spokojenost.

Kladno mnoho parády v dorostenecké extralize v sezóně neudělalo, před duelem s Motorem bralo za třináct zápasů jediný bod. Oproti tomu Motor bojuje o to, aby se zařadil ve skupině do lepší poloviny celků a postoupil tak do vyšší nadstavby. V úvodu zápasu Budějovičtí nevyužili přesilovku, ale pak v 8. minutě udeřili. Nikolas Mařík otevřel skóre zápasu poté, co mu puk lehce přisunul do jízdy Jakub Hanzák a českobudějovický forvard s číslem 40 se sám proti Šrámkovi nemýlil. Zbytek třetiny toho mnoho nenabídl, oba týmy trápily nepřesnosti.

To hned ve třetí minutě druhého dějství předvedli motoráci povedenou akci. Martin Hečko se prosmýkl dobrým pohybem až před Daniela Šrámka a nechytatelným bekhendem přímo pod horní tyčku znovu rozradostnil svou střídačku. Hosté prakticky po buly pozapomněli na Kulicha, domácí útočník ale velkou šancí pohrdl. Ve 27. minutě už se ovšem Kladno snížení dočkalo. Do úniku se dostal dobrým našlápnutím Adam Klempíř, následně zmátl gólmana Jelínka naznačením a poté zavěsil do šibenice. Ve 31. minutě dostali domácí možnost přesilové hry, Motor se i s Jelínkovým přispěním ubránil. Pak zase tahali za delší konec hosté, jejich aktivita ale skončila dalšími vyloučeními. Kladno dokonce hrálo téměř dvě minuty v pěti proti třem, Vojtěch Jelínek se musel činit, ale stav před třetí třetinou zůstal nezměněn - 2:1 pro Motor.

Favorit zápasu se ve třetí třetině prakticky nedostal ke své hře, protože na jeho trestné lavici se objevil ve 43. minutě Trefil, ve 48 minutě putoval za katr i Lev, kterého navíc o minutu později následoval Matějka. Rytíři už s druhou přesilovkou pěti proti třem naložili lépe. Trefil se Dominik Pytlík. V 57. minutě byli pro změnu vyloučeni domácí, ale v oslabení Kladno málem rozhodlo - dvojice Dominik Pytlík a Matěj Rambousek vyjela ve dvou proti jednomu a zakončení vyšlo na prvního jmenovaného. Ke smůle Rytířů ale Pytlík obrovskou šanci nedokázal využít.

V prodloužení nepřekonal Jelínka Borkovec, domácí nevyužili ani početní výhody po vyloučení Lva z času 64:09.

Rozhodovaly tak nájezdy. Za Motor se prosadil Mařík a Trefil, zatímco Jelínek vychytal všechny domácí nájezdníky. Kladno si tak na první výhru v sezóně musí počkat, Budějovice se musely spokojit se dvěma body.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "Vzhledem k tomu, v jakém duchu se celé utkání odehrávalo, tak jsme rádi za dva body."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....