Banes Motor České Budějovice
28.10.2023, Václav Plachta

JUN: Motor nestačil na pražskou Spartu, rozhodovaly závěry třetin

Po pátečním zápase s pražskou Spartou, který odehrála mužská kategorie, došlo na měření stejných týmů i v nejvyšší juniorské soutěži. V sobotním duelu českobudějovičtí junioři nestačili na hosty z hlavního města a nakonec padli vysokým rozdílem 2:7. V utkání rozhodovaly hlavně závěry třetin, které zvládli lépe hostující borci, konkrétně poměrem 0:4.

Start utkání poznamenala srážka domácího Adama Kříže s hostujícím obráncem, po které musel být českobudějovický útočník ošetřen od krvavého šrámu. V první větší šanci se objevili v páté minutě domácí, konkrétně kapitán Motoru Tomáš Březina, který našel pouze vyrážečku brankáře Sparty. První branky se tak diváci dočkali až v osmé minutě, kdy si Mařík nejprve poradil střelou z hranice levého kruhu, ale na následnou dorážku z bezprostřední blízkosti od Tomáše Holečka už nestačil. Hostující střelec následně nabídl domácím možnost k vyrovnání, ale Jihočeši přesilovou hru, i přes některé slibné šance, nevyužili. V závěru třetiny tak opět zaúřadovali Sparťané, když se nejprve parádní střelou o břevno prosadil Ondřej Hrabík a o čtyřicet vteřin později na něj plachtící ranou z pravého kruhu navázal Jakub Žmola.

Dva slepené góly v závěru třetiny stály místo v brance Matyáše Maříka, který tak přenechal svoji pozici Albertu Schacherlovi. Sparťané uvítali novou akvizici domácích v brance několika slepenými šancemi, které ale Schacherl všechny pokryl, včetně těch v přesilové hře hostů. V polovině utkání, konkrétně ve 32. minutě, vykřesal jiskřičku naděje pro domácí Štěpán Hoch, který získal kotouč v prostoru střídaček a svůj únik zakončil nechytatelnou ranou pod víko sparťanské branky. Vstřelená branka dodala domácím potřebnou energii a Richard Pitel byl blízko ke kontaktní brance. Českobudějovický útočník nejprve prošel přes dva obránce Sparty, ale do následného zakončení už nenašel potřebné síly. Závěr třetiny opět patřil hostům, a i když Jakub Žmola svojí šanci neproměnil, tak následný pokus Andreje Fábryho osmnáct vteřin před koncem už skončil za zády brankáře Schacherla.

Třetí perioda nabídla ve svém počátku snahu domácích o získání útočného pásma, která ale končila na pevné obraně Pražanů. Ve 46. minutě navíc Sparta dokázala navýšit vedení, když pátou branku přidal po pěkné zadovce . V poslední desetiminutovce se kromě závěrečné plejády vyloučení dočkali fanoušci ještě tří branek. Parádní sólovou akcí se nejprve prezentoval Richard Pitel, kterého o chvíli později na druhé straně napodobil v samostatném úniku Oliver Samson. Definitivní podobu dnešnímu výsledku stanovil na hranici brankoviště nikým nehlídaný Jan Krupička a Sparta si tak odváží do Prahy všechny tři body za jednoznačné vítězství poměrem 2:7 z pohledu domácího Motoru.


Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): Od začátku do konce to byl z naší strany absolutně nepovedený výkon. Vůbec se v něm neobjevovaly aspekty naší hry. Hráli jsme strašně měkce a i v tomto ohledu nás Sparta prevyšovala.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....