Banes Motor České Budějovice
02.11.2023, Michal Špírek, Lukáš Chuchválek

Jedna kvalitně odehraná třetina juniorům proti Boleslavi nestačila

V Mladé Boleslavi se ve 21. kole DHL extraligy juniorů utkaly celky, které oba chtěly ukončit sérii proher. Povedlo se to domácím, kteří Motor zmáčkli v úvodních dvou třetinách a vybudovali si pětigólový náskok. Jihočeši nesložili zbraně, ve třetí třetině zabojovali a trenér Skuhrovec věří, že právě na výkon z poslední části hry jeho svěřenci navážou v dalším zápase.

Utkání začalo ve vysokém tempu, přičemž hráči Budějovic vyzkoušeli, zda mladoboleslavský celek nezaspí nástup. Nezaspal, ubránil se a sám začal nepříjemně útočit, jakmile přečkal dvouminutové oslabení za obětavého bránění, kdy Kristers Zvagulis dal v sázku své zuby. Když však byli vyloučeni hosté, pohotový Jan Kučera umístil vyražený puk do sítě a otevřel skóre. Hosté sice chtěli oplatit vstřelenou branku, avšak Boleslavané se do nich později zakousli a dvěma slepenými góly z 16. minuty jejich snahu zlomili. Nejprve se trefil při uplatnění důrazu v předbrankovém prostoru Matěj Gardoň, jenž do brány natlačil puk i s gólmanem, aby pak o 40 sekund později skóroval Jan Půček. Opařeného soupeře Bruslaři zasypali dalšími střelami, ale to už se skóre neměnilo. Ani opačně, když se Přibyl s Willmannem pokusili vstřelit Boleslavi gól do šatny.

Počáteční tlak ve druhé třetině Jihočeši ustáli, i oslabení. Po srovnání počtu hráčů na ledě sami udeřili, když Jaroslav Bystřický snížil na 1:3 a dal hostům naději. Tu rázně utnul ještě v téže 27. minutě při přesilovce Vojtěch Polák. David Hora nepřipustil v dalších momentech změnu skóre a Aleš Čech dirigoval z pozice obránce následující útoky. Ten z 31. minuty byl úspěšný a Aleš Čech svou trefou vyhnal Matyáše Maříka z branky. Jeho nástupce Štěpán Maleček si ani nesáhl na puk a v 32. minutě už lovil puk ze sítě také. V rychlé akci domácích po vhazování ve středním pásmu jel zleva Matěj Gardoň a vsítil už šestou branku. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že tento gól bude ze strany Bruslařů poslední. Budějovice i za pro ně nepříznivého stavu 6:1 hrály s útočnou snahou, avšak individuální akce nepřinášely kýžený efekt.

Ve třetí třetině hosté přidali a v situaci, kdy neměli co ztratit, zkoušeli dál a dál útočit, provokovat Bruslaře k chybám a k faulům, což se jim nadmíru dařilo. Když pykal Gardoň za hru vysokou holí svými čtyřmi minutami, trefil se za záda Davida Hory Petr Placek. To vlilo hostům ještě více krve do žil a vynutili si další faul, takže Boleslav byla poslána do tří. Ačkoliv Jihočeši sami faulovali a upravili svou početní výhodu na čtyři proti třem, přesto se zaradovali, když v 45. minutě vsítil branku Vojtěch Aulický. V tu chvíli byla Boleslav opařená z takového vývoje a návratu Budějovic do hry. Hráči Motoru však museli stahovat ještě tříbrankové manko, ale nepovedlo se jim dát slepený gól. Bruslaři se vzpamatovali a až do konce utkání bránili své pásmo a nedovolili soupeři dále skórovat. Tím si dokráčeli k vítězství.

Ohlasy po zápasu

Marek Melenovský (trenér MB): "Pro nás to byl bodově důležitý zápas. Uhráli jsme tři body, dali jsme šest gólů, což je dobré. Samozřejmě na konci se to trošku zdramatizovalo, ale i tak jsme nevypadli z koncentrace a ten zápas jsme dohráli a zvládli jsme ho."

Radim Skuhrovec (trenér ČB): "Hodnocení bude mít dvě stránky. První třetinu jsme soupeři nabídli tři góly, dvě třetiny jsme nehráli dobře, nehráli jsme jednoduchý hokej. Ale nutno podotknout, že třetí třetinu jsme se vrátili k našemu neúprosnému hokeji a myslím, že jsme tak silného soupeře, jakým je Boleslav, dostávali do paniky. Ale bohužel, náskok, kteří si domácí vybudovali, už byl v podstatě nedohnatelný. Výkon ze třetí třetiny si ale bereme jako pozitivum a na ten budeme chtít navázat v sobotu s Plzní."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....