Banes Motor České Budějovice
30.12.2023, Václav Plachta

JUN: Slepené góly ve třetí třetině rozhodly o třech bodech pro Olomouc

Českobudějovičtí junioři drželi v sobotním utkání s Olomoucí krok čtyřicet minut a po dvou třetinách dokonce tým z pod Černé věže vedl poměrem 3:2. Jenže výpadek v poslední třetině přinesl převrácení skóre na stranu Olomouce a závěrečný tlak již tížené vyrovnání nepřinesl. Svěřenci Radima Skuhrovce tak museli zkousnout další porážku ve skupině o postup do play-off, tentokrát poměrem 4:5.

Úvodní minuty utkání nabídly v Budvar aréně rychlonohý hokej, ve kterém určovali ráz hry převážně domácí borci ve žlutém. Aktivní Jihočechy mohl poslat do vedení již Marcel Kříž, jenž se během minuty objevil ve dvou velkých šancích. Českobudějovického útočníka ale od skórování nejprve zastavila zlomená, na ledě ležící, hokejka a následně Kříž nedokázal ideálně v předbrankovém prostoru zpracovat pobídku od svého spoluhráče. Motor ale tyto nevyužité příležitosti mrzet nemusely, neboť v sedmé minutě zakončil rychlý protiútok domácích přesnou ranou Vojtěch Aulický, jehož střela propadla olomouckému brankáři mezi tělem a rukou až do sítě. Hosté ale dostali v polovině první třetiny po faulu domácího kapitána Pitla možnost přesilové hry, kterou Mora zahrála parádně. Michal Tomeček sice ještě svůj první pokus nezamířil do prostoru mezi tři tyče, ale druhá rána olomouckého útočníka už zapadla přesně do rohu Malečkovy branky. Motor se následně, i přes další vyloučení, dostal do několika slibných šancí, ale remízový stav dokázali hosté, i díky skvělému brankáři Münchovi, udržet.

To, co se nepovedlo v závěru první třetiny, zvládli Jihočeši na začátku té druhé. Vyloučení hostujícího Boška totiž rychle potrestal Michal Kusak, který tak vrátil domácím důležité vedení. To navíc o čtyři minuty později navýšil Richard Pitel, který doklepl kotouč do branky po akci aktivního Marcela Kříže. Olomouc se nezmohla na protihru a kupila chyby. Tu největší mohl potrestat Matyáš Humeník, jehož ránu ale ukázkovým zákrokem zlikvidoval Marian Münch. Hosté se tak dokázali udržet v kontaktu a jiskřičku naděje na bodový zisk opět zažehl ve 36. minutě Jakub Belan, který zužitkoval nabídku Marka Compela a zakončil nechytatelně pro přesouvajícího se Malečka. Závěr třetiny přinesl řadu vyloučení, které daly Olomouci na začátku třetí třetiny ještě minutu dlouhou početní výhodu.

O tu ale Olomouc rychle přišla, když při současném vyloučení musela na trestnou lavici hned dvojice hostujících hráčů a rázem to byl Motor, kdo získal dlouho přesilovou hru pěti proti třem. V ní si Jihočeši vytvořili několik slibných příležitostí, ale k jejich smůle se žádná z nich nedostala až za záda brankáře Münchena. Ve 47. minutě přišel doslova zkrat domácích hráčů! Olomouc nejprve vyrovnala z přesilové hry zásluhou Lukáše Boška a následně osm vteřin na to otočil skóre ve prospěch Mory kapitán týmu Adam Panáček, který nachytal Malečka ranou mezi betony. Rázem byl právě Motor tím týmem, který potřeboval skórovat a v závěru utkání vrhli svěřenci Radima Skuhrovce všechny síly do útoku. Pomoci mělo i vyloučení Štěpána Šabatky za krosček, ale v 59. minutě při odjezdu Malečka z brány získal kotouč Michal Tomeček, který zamířil přesně a poslal Olomouc do euforie. V poslední minutě utkání sice ještě dokázal snížit opět na rozdíl jediné branky Adam Sochor, ale navíc už se domácí nezmohli. Nepovedená třetí třetina Motoru tak rozhodla o tom, že všechny body si z Budvar arény odvezli hosté z Olomouce za výsledek 5:4.


Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Zase jsme sahali po vítězství. Myslím, že jsme byli po celé utkání lepší. Ale bohužel opět naší nedisciplinovaností jsme utkání ztratili."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....