Banes Motor České Budějovice
10.01.2024, Zbyněk Rýpar

Hráči Motoru výrazně přispěli reprezentačním výběrům k úspěchu

Na konci roku 2023 proběhl další reprezentační sraz a Motor měl v národním dresu opět hojné zastoupení ve všech kategoriích!
Foto: Ronald Hansel
Reprezentace U16

Hned trojí zastoupení měl Motor na Turnaji pěti zemí ve švýcarském Romanshornu. Dres s lvíčkem na hrudi oblékl obránce Václav Nedorost ml. a útočníci Martin Hečko s Nicolasem Maříkem. První jmenovaný bodoval hned v prvním utkání proti Německu, kdy si připsal, při výhře 6:0, asistenci na čtvrtý gól. Ve druhém utkání, tentokrát proti domácímu výběru, bodovali hojně všichni tři zástupci Motoru. Nedorost vsítil jednu branku, Mařík si připsal čtyři kanadské body za gól a tři nahrávky a Hečko asistoval u branky na 7:1. Český výběr zvítězil nakonec 9:1. Ani ve třetím duelu proti Finsku se naši kluci neztratili a připsali každý po jednom bodu. Nedorost s Maříkem jednou asistovali a Hečko vstřelil vítězný gól při výhře 3:1. V posledním utkání proti Slovensku vsítil dvě branky Martin Hečko, Nicolas Mařík dvakrát asistoval a čepel Václava Nedorosta ml. tentokrát mlčela. Češi porazili své sousedy 5:4 po prodloužení a turnaj vyhráli.

Reprezentace U17

I na Turnaji pěti zemí ve finském Vierumäki jsme měli zastoupení, a to v podobě brankáře Jiřího Nováka. Ten však šanci za celý turnaj nedostal, ale byl součástí kádru, který ve Finsku neprohrál a celý turnaj ovládl.

Reprezentace U18

V reprezentačním dresu hráčů do 18 let se představili dvojice motoráků - brankář Matyáš Mařík a útočník Štěpán Hoch. Útočníkovi naší juniorky se tentokrát turnaj bodově nepodařil, výkon však předvedl velmi kvalitní. Zato mezi třemi tyčemi měli Češi ohromnou jistotu. Mařík odchytal tři utkání ze čtyř a ve dvou (Německo a Slovensko) nepustil za záda jedinou střelu. Jediné dvě branky, které v Turnaji pěti zemí ve švýcarském Zuchwillu inkasoval, byli z holí finských hráčů při výhře Čechů 3:2. Matyáš Mařík tedy s úspěšností více než 97% výrazně pomohl národnímu týmu k vítězství v turnaji.

Reprezentace U20

Na Mistrovství světa hráčů do 20 let neměl Motor sice přímé zastoupení, ale důležitou součástí kádru byl obránce Tomáš Cibulka, který prošel naší mládeží a nyní hraje v kanadské QMJHL za tým Cape Breton Screaming Eagles. Cibulka skóroval v sedmi zápasech dvakrát, a to ve čtvrtfinále proti Kanadě, kdy zvyšoval na 2:0 a v semifinále proti Švédsku, kdy vyrovnal na 2:2. Domů do Českých Budějovic pak přivezl bronzovou medaili, když byl součástí historického obratu proti výběru Finska!

Nesmíme opomenout ani našeho zahraničního juniora Michała Kusaka, který v reprezentačním dresu polské dvacítky odehrál na MS U20 divize 1B pět utkání a připsal si v nich čtyři kanadské body za dva góly a dvě nahrávky. Poláci skončili ve skupině na pátém místě z šesti.

Reprezentace A

Do reprezentačního áčka se tentokrát dostal obránce Motoru Mikuláš Hovorka, který odehrál na Swiss Ice Hockey Games dvě utkání, ve kterých nebodoval. Český tým zvítězil ve dvou utkáních a skončil celkově druhý za reprezentací Tre Kronor.

Reprezentace žen U16

Reprezentační akce hráček do šestnácti let se zúčastnila také obránkyně našich starších žáků A Klára Šrámková. Na Turnaji olympijských nadějí vesegrádských národů nastoupila Klára do všech třech zápasů proti o dva roky starším soupeřkám a připsala si jednu asistenci při vítězném gólu proti Polsku U18. Česká reprezentace porazila postupně Maďarsko U18 1:4, Polsko U18 5:1 a Slovensko U18 4:2. Turnaj tak s plným počtem bodů ovládla.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....