Banes Motor České Budějovice
10.01.2024, Václav Plachta

Další venkovní duel čeká Motor na ledě Litvínova

Českobudějovický Motor čeká v pátek již třetí venkovní výjezd v novém roce a svěřenci Ladislava Čiháka změří své síly s dalším těžkým soupeřem, konkrétně s litvínovskou Vervou. Začátek utkání je na Zimním stadionu Ivana Hlinky naplánován na 17:30. Po utkání na severu Čech přivítá Motor v neděli na domácím ledě nevyzpytatelnou Energii z Karlových Varů. Lístky jsou stále k dostání ZDE.

O soupeři – HC Verva Litvínov

Chemici letos patří k tomu nejlepšímu, co nejvyšší domácí soutěž nabízí. Nový rok sice Verva načala vysokou domácí porážkou s Energií poměrem 1:6, ale následné vítězství nad Třincem, kterému přihlíželo nad čtyři a půl tisíce diváků, přineslo upevnění čtvrtého místa v tabulce. V posledním utkání, opět proti karlovarské Energii, získali svěřenci Karla Mlejnka bod za porážku v prodloužení.

Bodování týmu jednoznačně kraluje Ondřej Kaše. Osmadvacetiletý útočník se zkušenostmi z NHL nasbíral za jednatřicet utkání třicet tři bodů a patří mu tak dokonce druhá příčka v bodování celé soutěže. O druhé místo se díky shodným statistikám (10+18) dělí bývalý hráč Motoru Jindřich Abdul a David Kaše. Za zmínku také stojí rozložená produktivita mezi více hráčů. Kromě těchto již tří zmíněných hráčů totiž hranici dvaceti kanadských bodů překonala v Litvínově další trojice hráčů. Konkrétně Petr Koblasa, Nicolas Hlava a Liam Kirk. V brankovišti kraluje dvojice Matěj Tomek – Šimon Zajíček, přičemž oba si drží vyrovnaná čísla ve všech aspektech.

Jak v přesilovkách, tak i oslabení patří Verva do extraligového průměru. V početních výhodách (19,01 %) zaujímá Litvínov devátou pozici a při nevýhodách (81,6 %) zvládli Chemici ubránit sedmý procentuálně nejvyšší počet v extraligové konkurenci.

Sestava Litvínova v posledním zápase proti Energii:

Zajíček – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel, Šalda – Kudrna, Slavík, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše – Urban, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

Banes Motor

Českobudějovický Motor se v minulém kole představil poprvé v roce 2024 na domácím ledě a zápas proti Bílým Tygrům budou chtít svěřenci Ladislava Čiháka co nejrychleji zapomenout. I přes tuto porážkou ale Českým Budějovicím nadále patří stabilně šestá pozice, na které Motor drží jednobodový náskok před hradeckým Mountfieldem.

Motor se může opřít o kapitána Milana Gulaše, který s dvaadvaceti body vede bodování týmu. Ukázkově mu sekunduje spoluhráč z formace Brant Harris, jenž ztrácí na svého spoluhráče dva body. Třetí místo patří devatenáctibodovému Jáchymu Kondelíkovi. V brankovišti si sice jak Jan Strmeň, tak i Dominik Hrachovina pohoršili v číslech po zápase s Libercem. Nadále si ale oba brankáři drží hranici úspěšností zákroků na 90 %.

V týmových statistikách se České Budějovice posunuly v kolonce oslabení na druhé místo, na kterém mají úspěšnost ubránění početních nevýhod na hranici 84 %. Naopak v přesilovkách nadále patří k horším extraligovým týmům. Za zmínku také stojí to, že na branku Motoru míří v průměru čtvrtý nejmenší počet střel. Zápas s Litvínovem tak přinese souboj pevné jihočeské obrany s aktivními střelci z Litvínova.

Sestava Motoru v posledním zápase proti Kometě:

Strmeň (21. Hrachovina) – Pýcha, Štencel, Hovorka, Gulaši, Kachyňa, Doudera (A), Štich – Gulaš (C), F. Přikryl, Ordoš – Kubík (A), Kondelík, M. Beránek – Valský, Toman, D. Simon – Kříž, Koláček, Chlubna.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....