Banes Motor České Budějovice
13.01.2024, Michal Špírek, Tomáš Taybner

DOR: Budějovice opět nechaly soupeře odskočit a nebodovaly

Stejně jako v Hradci, i v Mladé Boleslavi musel Motor v zápase dohánět náskok soupeře. Jihočeši se v 55. minutě dostali na rozdíl jediné branky, ale vyrovnat už nedokázali.

Marodka a personální krize v juniorce výrazně dopadla také na mladoboleslavský dorost, který starší kategorii musel zásobovat tím nejlepším, co má v tuto chvíli k dispozici. Nutno ale říct, že absenci několika klíčových hráčů zvládli ti ostatní zastoupit a v zápase s Motorem to ani chvílemi nebylo znát. I Motor ale přijel oslaben - sice se mu po startech v juniorce vrátil do sestavy Lev, ale do Jihlavy odešli Trefil a Hanzák. Bruslaři se proti předposlednímu celku tabulky dostávali často k tlaku v útočném pásmu, Motor v podstatě hrozil jen z rychlých kontrů.

Už v 5. minutě měl na holi první změnu skóre domácí Hrouda, jenž se dostal až před brankáře Jelínka, jenže klec Jihočechů netrefil. Domácí pak tlačili při přesilovce, na úvodní trefu si ale ještě museli počkat. Jejich půst ukončil v 19. minutě Petr Hanyš, který si na brankovišti počínal obratně a dokázal svému týmu vystřelit vedení. Hned z protiútoku ujel na Skleničku exboleslavský Lev, forhendovou kličku ale nedotáhl a odmítl tak vyrovnání.

Krátce po návratu ze šaten domácí v čase 20:31 přidali druhou trefu. Nahození Kováře modré zablokoval jeden z českobudějovických hráčů příhodně pro Sviatoslava Vasiaka a ten od levé tyče uklidil puk do sítě. Brankář Jelínek byl v tu chvíli bez šance, protože reagoval na prvotní nahození a na přesun nedostal ani vteřinu. Tři a půl minuty na to Matějka zpoza branky naservíroval puk do mezikruží a tam si úspěšně počínal nikým nehlídaný Oliver Fink – 3:0 pro Bruslaře.

Nebýt brankáře Skleničky, byla by druhá polovina druhé třetiny nedopadla dobře. Na jeho klec postupně ujížděli Tomáš Přibyl a Mařík, domácí strážce byl ale v obou případech úspěšný a Českobudějovickým korekce stavu nepovolil. Ve 37. minutě už ale kapituloval, tentokrát ale měl proti sobě dva vlčáky. Maříkova střela byla zablokována, jenže hned záhy do puku bekhendem plácl Dominik Koníř a touš skončil v síti.

Ve třetí části se po námazu od domácího hráče dostal do skvělé pozice Čečetka, v hlavní roli byl ale znovu Sklenička se svým semaforem. Po několika skvělých momentech si ale také domácí strážce vybral jednu slabší chvilku. Stalo se tak při domácí přesilovce, když Sklenička při rozehrávání trefil Nicolase Maříka a ten po odrazu dokázal doklepnout puk do sítě – 3:2. Zbývající pětiminutovka ale pro Jihočechy nedopadla dobře. Nejen, že si nepřipravili žádnou větší šanci, nakonec ještě sami inkasovali při risku bez brankáře. Gólovou tečku za zápasem napsal v 59. minutě Ondřej Hrouda.


Ohlasy po zápasu
Martin Škaloud: Jsem rád, že jsme se dokázali popasovat s absencí několika klíčových hráčů a předvedli jsme slušný výkon. Hráli jsme na kotouči a drželi se v útočném pásmu. Soupeř vlastně hrozil pouze z protiútoků. V mých očích je to naprosto zasloužené vítězství, jen škoda, že jsme nedokázali dát více branek.

Radim Skuhrovec(trenér Motoru): Nebude to úplně pozitivní, protože jsme nedosáhli na vítězství ani na bod. Naší chybou jsme soupeře dostali do vedení, kdy jsme tam špatně zpátky vraceli kotouče. I za toho nepříznivého stavu pro nás jsme se dokázali zvednout a bojovali až do konce. Pokusili jsme se skórovat i při hře bez brankáře, ale bohužel se nám to nepodařilo a sami jsme inkasovali. Jak ale říkám, důležité bylo, že kluci nesložili zbraně a rvali se až do konce.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....