Banes Motor České Budějovice
18.01.2024, Adam Černý

JUN: Junioři přetlačili Litvínov a slaví potřetí v řadě!

Junioři českobudějovického Motoru se po nepovedeném startu do skupiny o play-off postupně zvedají. Ve čtvrteční domácí bitvě s Litvínovem dokázali udržet svůj náskok vypracovaný v průběhu zápasu a zapsali tak třetí výhru v řadě!

Úvod zápasu patřil jednoznačně domácímu celku. Českobudějovičtí vlétli do zápasu aktivně a měli více ze hry. První větší příležitost přišla po necelých dvou minutách, ránu Putze Stránský vyrazil pouze před sebe, kde dorážel nehlídaný Kříž, ale litvínovského brankáře překonat nedokázal. Hosté si svojí první nebezpečnou přiichystali v polovině páté minuty. Po zavezení do útočného pásma se ke střele z mezikruží dostal Dej, ale svůj pokus nasměroval hostující kapitán pouze do Maříka. V sedmé minutě poté vytáhl ze svého repertoáru pohlednou individuální akci domácí Kusak. Českobudějovický útočník se prodral kolem svého strážce až k zakončení, kličkou na Stránského však vyzrát nedokázal. V sedmnácté minutě musel Scafari faulovat Kuprijanova, který se již dral do šance a domácí tak mohli jít do vedení při početní výhodě. To se však nepovedlo, a tak se po první periodě odcházelo do kabin za bezbrankového skóre.

I do druhé dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí, kteří navázali na aktivní první třetinu. Hned v úvodu se totiž do přímého souboje se Stránským dostal Putz, ale z velké blízkosti se prosadit nedokázal. V šestadvacáté minutě se už však domácí dočkali. Po rychlé kombinaci ve středním pásmu se prodral díky své rychlosti do samostatného úniku Marcel Kříž. Českobudějovický útočník, který už letos okusil i nejvyšší mužskou soutěž, to udělal parádně, povedenou kličkou a střelou mezi betony otevřel skóre. Vstřelená branka Motor ještě více nakopla a i další minuty patřili domácím. V jedenatřicáté minutě v závaru před brankou ukázal nejlepší přehled David Putz a dorážkou zvýšil vedení Jihočechů. O čtyři minuty později usedl na trestnou lavici Matyáš Humeník a hosté trestali. Přesilová hra trvala pouze patnáct sekund, Postl našel volného Antonína Scafariho a bylo už to pouze o gól. Hned o minutu později poslal krosčekem k zemi protihráče Willmann a domácí mohli ještě do druhé pauzy srovnat, to se jim však nepodařilo, a tak si Motor nesl do závěrečné periody jednobrankový náskok.

Třetí třetina nezačala pro svěřence trenéra Vrbaty dobře. Při závěrečné siréně druhé periody totiž Kusak nedovoleně dohrál protihráče a Motor se tak musel bránit v oslabení. Početní nevýhoda se domácím podařila ubránit a hned po jejím konci navíc přišla gólová radost. Kříž našel při protiútoku zcela volného Radka Tomase, který neměl problém zasunout kotouč do poloodkryté branky. Právě Radek Tomas byl klíčovým mužem třetí části. Za minutu a patnáct sekund později se v rámci přesilové hry prosadil podruhé v rychlém sledu. Českobudějovický útočník dostal dostatek prostoru a tvrdou ranou na zadní tyč nedal brankáři soupeře šanci. Ještě v tu samou minutu se však opět měnilo skóre a tentokráte na opačné straně. Lukáš Tůma vzal na sebe rychlé přečíslení, položil si obránce a přesnou střelou zkorigoval skóre. V třiapadesáté minutě dokonce hosté snížili stav na rozdíl jediné branky, sudí však branku nemohli uznat z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti. Severočeši se přeci jen dočkali o dvě minuty později. Postl podruhé v zápase našel křižnou přihrávkou úspěšně svého spoluhráče, tentokráte jeho nabídku vyslyšel Adam Werner a bylo to o gól. Za dvacet sekund poté navíc zamířil na trestnou lavici Hoch a hosté měli ideální šanci ke srovnání. To se však Severočechům v přesilové hře ani ve zbylém průběhu nepovedlo. Závěrečný tlak domácí přečkali a po závěrečné siréně se mohli těšit ze třetí výhry v řadě.


Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "Po prvních dvou třetinách jsme měli Litvínovu odskočit na více než jednu branku, bohužel jsme nabídnuté šance nevyužili. Třetí třetinu za stavu 4:1 jsme zbytečně dvěma chybami zápas zdramatizovali. Jsem rád, že jsme to nakonec ubojovali a získali tři body do tabulky."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....