Banes Motor České Budějovice
20.01.2024, Michal Špírek

Nedělní zápas na Kladně startuje už v 16:00. Přiveze Motor body?

Nabité období Tipsport extraligy pokračuje nedělním 38. kolem a Motor míří na led Kladna. Jako vždy vám přinášíme předzápasové preview.

O soupeři – Rytíři Kladno

Od 29. října pouze dvě výhry. Kladno se trápí a spadlo na poslední příčku. Oproti Mladé Boleslavi má sice k dobru tři zápasy, ale jestli Rytíři nezapnou na vyšší stupeň, budou mít co dělat, aby se dokázali vyšplhat výše. Jinak by na partu kolem Jaromíra Jágra čekala opět po roce baráž.

Právě zapojení se šedesátosmičky do hry je faktor, který budou muset trenéři Motoru vzít do úvahy. Proti Budějovickým se totiž Jágr v sezóně postaví poprvé. Na ledě tráví v průměru kolem patnácti minut, na kanadský bod čeká nyní šest utkání. Pozor si musí dát Motor na sedmnáctibrankového Lotyše Eduardse Tralmakse, nebezpečný je stále Radek Smoleňák, který si ve 28 zápasech na Kladně připsal osmnáct bodů (13+5). Nejproduktivnějším hráčem je ale obránce Jiří Ticháček s neuvěřitelnými 34 kanadskými body, o devět bodů méně nasbíral Jakub Klepiš.

Aktuálně mají Rytíři na kontě sedm porážek za sebou. Přitom herně v zápasech příliš nezaostávají, ale body se nedostavují. "Připravovali jsme se na velice aktivní a agresivní hru soupeře, kterou se prezentuje na domácím hřišti. Všichni ví, že na Kladně mají vysoké a fyzické hráče, kteří se nebojí důsledné a tvrdé hry," hodnotil kladenskou hru litvínovský kouč Karel Mlejnek po posledním kole. Nyní se na tuto hru musí připravit Motor.

Kladno přivedlo v závěru týdne ze slovenské extraligy urostlého obránce Martina Nemčíka. Jedním z jeho okamžitých úkolů bude dodat do kladenské hry důraz, který při zranění kladenského beka č. 1 Jakea Dotchina týmu schází. A týmu rovněž schází brankář Adam Brízgala, role jedničky tak připadla Landonu Bowovi. Zraněn je i exbudějovický forvard Jakub Strnad.

Sestava Kladna v posledním utkání : Bow – Ticháček, Hejda, Veber, Slováček, Nemčík, Babka, Martenet – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Procházka, Melka, Smoleňák – Sideroff, Pytlík, Bláha – Frolík, Jarůšek, Jágr.


Banes Motor

Potřetí v řadě na venkovním ledě. V Plzni porážka bez bodu, v Třinci s bodem, nyní by se fanouškům zamlouval už vyšší bodový import. Do sestavy se proti Ocelářům vrátil uzdravený Vopelka, v zápase odehrál přes deset minut. Nejvytěžovanějšími hráči byli na ledě Třince obránce Jan Štencel a útočník Jáchym Kondelík.

Jihočeši v Třinci znovu využili přesilovku a v úspěšnosti využití se posunuli v rámci extraligy na desáté místo. Právě zlepšená práce v přesilovkách se dá považovat za pozitivum posledních utkání, navážou na to svěřenci Ladislava Čiháka v neděli? V prvním zápase Motor na Kladně padl v prodloužení, jak se mu povede tentokrát? Podruhé se na "místo činu", na led rodného Kladna, vrací v barvách Motoru Adam Kubík. Tentokrát přijede posilněn dvěma vstřelenými brankami z posledního utkání a překonat bude chtít i bývalého spoluhráče Landona Bowa.

Sestava Motoru v posledním zápase: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Pýcha – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík (A), F. Přikryl, M. Beránek – Valský, Toman, D. Simon – Koláček, Vopelka, Chlubna


Vzájemné zápasy v sezóně

12. kolo: Kladno - Banes Motor 3:2p

25. kolo: Banes Motor - Kladno 6:3

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....