Banes Motor České Budějovice
03.02.2024, Michal Špírek, Patrik Hlaváč

Junioři uhráli ve Zlíně důležité body!

Juniorka Motoru zvládla zápas ve Zlíně, se kterým je nyní v tabulce v těsném kontaktu. Nyní čeká na svěřence Davida Vrbaty pauza, po které budou chtít v posledních osmi kolech druhé části soutěže nejen poskočit z poslední příčky, ale i se třeba probojovat do play-off, které je nyní vzdálené pětibodovým ziskem.

Začátek úvodní dvacetiminutovky odstartovali Berani výkonem, na který soupeř jen marně hledal odpověď. Výrazně tomu pomohly i dvě brzké vyloučení z řad Motoru. Ty totiž sudí odpískal již během úvodních pěti minut. I přesto se ale nakonec z první branky utkání radovali hráči z jihu Čech. Hrubku v obraně mladých ševců totiž zhruba v půlce dění potrestal Radek Tomas. Ten svým nekompromisním zakončením využil akce dva na dva. Jeho dorážku do poloprázdné brány tak nedokázal zastavit ani brankář Beranů Uherek.

Obdobný scénář ale čekal na fanoušky o pouhých pár minut později. Necelé tři minuty před koncem dvacetiminutovky dokázal zvýšit na dvoubrankový rozdíl Adam Sochor. Celá akce byla v podstatě jako přes kopírák. Jediný rozdíl byl ten, že na straně zlínské bránil soupeře pouze jeden hráč, nikoli dva. Domácí tak odcházeli do kabin s ne zrovna šťastným výrazem ve svých tvářích.

Druhá třetina přinesla rovnou tři branky, které znamenaly obnovení nadějí pro domácí ševce. I tentokrát byl začátek dvacetiminutovky výkonnostně lepší ze strany Beranů, i přesto se ale opět radovali jako první hráči Motoru. Postaral se o to až pět minut před koncem dějství Richard Pitel, který dokázal svým zakončením zpoza svatyně zaskočit gólmana žlutomodrých. Na odpověď ale fanoušci Beranů nemuseli příliš dlouho čekat. O bleskurychlé prosazení se postaral po méně než minutě Martin Holba. Stejně jako soupeř, i on dokázal propasírovat kotouč malou skulinkou mezi výstrojí a tyčkou. Gól v tomto utkání mu zřejmě záviděl jeho spoluhráč Lukáš Heš. Tento navrátilec se totiž prosadil pouze o pár minut později a zmenšil rozdíl ve skóre na jednobrankový.

Úvod posledního dějství se nesl v duchu velkého zaváhání ze strany ševců. Nadějnou jednobrankovou ztrátu opět oddálil svým rychlým gólem Štěpán Hoch. Ten se o něj postaral pouhou necelou minutu po úvodním hvizdu dvacetiminutovky. Pozadu nechtěl zůstat ani jeho spoluhráč Matyáš Humeník. Kvůli tomu se tak střídačka Motoru mohla radovat již podruhé v této třetině, a to i přesto, že na časomíře stále svítilo osmnáct minut do konce třetiny. Zbývající čas zápasu se tak proměnil pro Berany spíš v noční můru. Během ní se postaral o ještě další navýšení ztráty Alexandr Remeš, a to zhruba v půlce třetiny. Jeden z mála hráčů, který měl ve své tváři alespoň částečný úsměv, byl Martin Holba. Právě on se postaral o poslední změnu skóre, a to necelé tři minuty před koncem. Díky tomu si tak připsal již druhou branku v dnešním utkání a dohromady třetí kanadský bodík.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér): Začátek utkání jsme nezačali dobře, do 10. minuty jsme hráli třikrát oslabení, které se nám podařilo ubranit. Následně jsme šli do třígólového vedení. Ke konci druhé třetiny jsme utkání zbytečně zdramatizovali, když jsme dostali na 3:2. Ve třetí třetině rozhodly naše dva rychlé góly a jsem rád, že odvážíme pro nás důležité tři body.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....