Banes Motor České Budějovice
22.02.2024, Michal Špírek

Dorost se proti Hradci vydal ze všech sil, na body to tentokrát nestačilo

Dorost na druhé ledové ploše Budvar arény padl s Hradcem Králové. V zápase šel do vedení, pak ale hosté otočili skóre a tři body už si uzmout nenechali.

V sestavě Motoru chybělo několik hráčů, například Jakub Lev odjel bojovat s juniory k důležitému utkání do Přerova. Trenér Skuhrovec si ale chválí nasazení svých svěřenců a ti ho nezklamali ani tentokrát. Rychle si vybojovali přesilovku a ve 3. minutě ji využili. Ondřej Přibyl využil nepřesné královéhradecké rozehrávky, načež si v útočném pásmu objel dva obránce a vystřelil. Jeho pokus ale Růžička jen vyrazil do předbrankového prostoru přesně na hokejku DAVIDA FLEISCHMANA, jenž kotouč bekhendem poslal až do sítě. Hradec si schoval svůj úder zase pro změnu na závěr třetiny. I on v čase 19:23 využil svou první přesilovku v duelu. Ondřej Páleník zavezl puk do pásma, načež si sjel až na levý kruh, odkud poté našel bekhendovou nahrávkou v mezikruží zcela zapomenutého FILIPA KLÍMU, který zamířil přesně do levé šibenice.


Motor začal druhou třetinu opět v početní výhodě, tentokrát už se hosté ubránili. Hradec fauloval i ve 27. minutě, Motor opět netrestal. Naopak ve druhé polovině třetiny v krátkém sledu dvakrát faulovali domácí, Hradec hrál minutu a patnáct vteřin v pěti proti třem, Jelínek za pomoci svých spoluhráčů všechny nebezpečné situace vyřešil a stav se neměnil. Ve 35. minutě mu pak pomohla i branková konstrukce proti Hendrychově palbě. Ve 36. minutě už ale Hradec do vedení šel. Po vhazování vypálil od levého mantinelu Radek Vencl, načež puk mezi betony Jelínka dorazil JAROSLAV VONDRUŠKA. A to nebylo z hostující strany vše. Ve 40. minutě totiž využili další přesilovku. Akci předcházela kostrbatá rozehrávka, Královéhradečtí se ale nakonec dostali do útočného pásma a mohou slavit. Sice už se zdálo, že Motor nebezpečí zažehná, jelikož Mařík vystihl hostující rozehrávku, nedokázal ale vyhodit puk, což se stalo stěžejním. Všichni jeho spoluhráči s tím totiž počítali a už se otáčeli směrem ke střednímu pásmu. To ovšem znamenalo, že před brankou zapomněli TOBIÁŠE VÍTKA, který dostal přihrávku a chytrou kličkou dokázal poslat puk Jelínkovi mezi betony.

I ve třetí třetině to byl nejprve Hradec, kdo měl šanci ke skórování, Jelínek ale proti velké příležitosti odolal. Motor se nevzdával a hrál se vyrovnaný hokej, domácí se tlačili do útoku a chtěl zápas zdramatizovat. Barnovi s Konířem se to proti Růžičkovi v 54. minutě ještě nepovedlo. V čase 57:27 ale domácí udeřili při odvolání brankáře. Danny Barna se prokličkoval v útočném pásmu až do mezikruží, načež kotouč přenechal DOMINIKU KONÍŘOVI, jenž puk poslal Růžičkovi mezi betony a ještě vykřesal domácím naději. Více už ale Hradečtí domácím nepovolili, naopak do prázdné brány uzavřel skóre PATRIK HENDRYCH střelou ze středního pásma.



Ohlasy po zápasu

Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Bohužel se nám nepodařilo navázat na poslední zápas, kdy jsme porazili silný celek Slavie. Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, povedlo se nám i jít do vedení. Potom jsme ale nehráli, co jsme chtěli, soupeř nás za to ztrestal a dostal se do vedení 3:1. Utkání jsme se pokusili zdramatizovat, odvolali jsme brankáře a korigovali jsme na 2:3. Zkusili jsme to ještě jednou, ale to už se nám skórovat nepodařilo a inkasovali jsme do prázdné branky. Klukům jsme po utkání řekli, že je to pro nás obrovská škola, že pokud si budeme dělat na ledě, co chceme, tak nemáme šanci. A zase naopak když jsme ve třetí třetině dodržovali, co jsme si řekli, jak budeme hrát, tak jsme sahali po bodovém zisku. Před kluky ale klobouk dolů, hráli jsme v okleštěné sestavě kvůli zraněním a nemocem. Hráči to odmakali a líbí se mi hlavně to, že je z nich cítit touha po vítězství a nechtějí dát nic zadarmo a rvou se až do konce. To, že se to tentokrát nepovedlo, to se občas stává. Z kabiny jsme odcházeli s relativně pozitivním hodnocením. Zítra znovu potrénujeme a musím říct, že už se těším na sobotní utkání, věřím, že kluci budou zase makat, na to je radost se dívat."

Jiří Janoušek (trenér Hradce): "Neměli jsme úplně ideální vstup do zápasu, možná se na nás podepsala delší cesta, ale myslím si, že zhruba od poloviny první třetiny jsme hráli celkem slušně. Utkání zlomily dva góly z brankoviště na konci druhé části. Domnívám se, že nejlépe jsme odehráli třetí třetinu, kde jsme vedení mohli ještě pojistit. Trošku zbytečně jsme v závěru inkasovali kontaktní gól, ale myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a bereme tři body."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....