Banes Motor České Budějovice
26.02.2024, Michal Špírek, Tomáš Kalas

JUN: Domácí Hradec si získané vedení pohlídal

Další kolo sehráli junioři Motoru na ledě Hradce Králové. A nutno dodat, že tentokrát se jim příliš nevedlo, trenér Vrbata po zápase uznal, že domácí vyhráli 4:2 po zásluze.

Po matném úvodu z obou stran, kdy byly k vidění nepřesnosti a častá přerušení, se do zápasového tempa dostal mnohem lépe Hradec. Na začátku desáté minuty měl výbornou příležitost Jaroslav Prášek, kterého našel přesnou nahrávkou mezi kruhy Černý, v tutovce ale aktuální asistent kapitána domácích selhal. Lvi byli živější, měli lepší pohyb a ve 13. minutě byl znovu u šance Prášek, tentokrát však jako nahrávající hráč. Hrdlička však z podobné pozice minul. Hosté byli herně pozadu, jejich chvilkové zlepšení navíc ukončil v polovině 17. minuty Hoch útočným faulem, po němž šel na trestnou lavici. První přesilovku sice Lvi nevyužili, krátce po srovnání počtu hráčů na ledě se ale již z vedení radovali. Havlíček si počkal na přihrávku od Matašovského podél prken a jeho střílené nahození tečoval mezi kruhy Valdis Dommers tak šikovně, že letělo mimo dosah Malečka.

Začátek druhé třetiny sice trávili Hradečtí v oslabení, ubránili ho ale znamenitě a při hře pět na pět to byli zase oni, kdo měli navrch. Ačkoliv šance nepřicházely, ani Motor se do nich nedostával a Tuček zasahoval vesměs jenom proti nepříliš nebezpečným nahozením ze střední vzdálenosti. Východočeši i nadále hráli zodpovědný hokej, což jim vyneslo druhou trefu na konci 35. minuty. Matěj Beneš vyjel na modrou, posunul puk napravo pro Matěje Havlíčka, jenž nešel do střelby, nýbrž si počkal na vhodný moment a přihrávkou křížem pro Tomáše Horu dal více než solidní základ na gól. Horovi už pak stačilo prakticky trefit jenom prázdnou branku.

Hned první minuta po úvodním vhazování třetího dějství byla velmi výživná. Alexandr Remeš si vyjel na kruhy a svižnou střelou pod víko na první pohled překonal Tučka. Rozhodčí stojící u branky ale rozpažil a hra pokračovala až do přerušení. V něm se po dohodě opravil původní verdikt a střela vešla v gólovou platnost, tedy bylo rázem sníženo. A nic na tom nezměnily ani protesty hradecké střídačky argumentující videozáznamem. Jihočechy to tak dostalo na chvíli do laufu, schladit je ale mohl Matěj Beneš, jenž dostal puk do brejkové situace a neřešil jí špatně, Maleček však nechal beton před brankovou čárou a uchránil Motor od inkasování. Pasáž, která se pro domácí nevyvíjela úplně skvěle, ale utnul Ondřej Zámečník. Šikovně si najel k zadní tyči, Matěj Beneš počkal na vhodnou možnost nahrávky, načež Zámečník už pak jenom usměrňoval puk do odkryté branky. Za necelou minutu ale bylo zase všechno jinak. Přesná střela Jakuba Lva byla nad síly Tučka a Budějovice se tak bleskově vrátily zpátky do zápasu. Motor ale srazily prakticky navazující dvouminutové tresty, po nichž jim zbyly na srovnání necelé tři minuty. V poslední minutě a půl se hosté pokusili srovnat hrou v šesti, to jim ale nevyšlo. Třináct sekund před koncem trefil prázdnou klec Tomáš Hora. Protože Přerov svůj zápas vyhrál, má nyní na poslední příčce stejně bodů jako Motor.

Ohlasy po zápasu

Martin Vágner (trenér Hradce): "Z naší strany to byl padesát minut výborný týmový výkon. Měli jsme mraky šancí, z nichž jsme se nedokázali prosadit, což je škoda. Budějovice paradoxně nakopl moment, kdy to bylo jakoby 2:1, více tu situaci komentovat úplně nemůžu. Trochu jsme pak zbytečně zalezli, nechali jsme soupeře hrát a dostat se do nějakého tlaku. Musím dát kredit klukům, bylo to oddřené od začátku do konce. Gratulace do kabiny a pokračujeme dále."

David Vrbata (trenér Motoru): "Zasloužená výhra Hradce. Dvě třetiny byl na ledě jenom jeden tým, nás vrátil do hry gól na 1:2, pokud tedy byl. Kdybychom však tady získali nějaký bod, tak by to bylo asi nespravedlivé. Pro domácí jsou to zcela zasloužené tři body."

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....