Banes Motor České Budějovice
02.03.2024, Michal Špírek

Juniorka prohrála před startem skupiny o udržení se Zlínem

Motor proti Zlínu nebodoval a do skupiny o udržení tak vstoupí pouze s jednobodovým náskokem na poslední Přerov. Motor sehraje právě s Přerovem, Olomoucí a Hradcem Králové celkem šest zápasů (s každým jeden zápas doma a jednou venku), poslední tým po této skupině sestoupí do Ligy juniorů.

V posledním kole skupiny o postup do play-off se Zlínští už krátce po začátku druhé třetiny dozvěděli, že díky dalším výsledkům nemusí na jihu Čech k postupu bodovat. To bylo za stavu 0:0. V první třetině se totiž žádný z týmů neprosadil. Za Berany jako první zahrozil Vašíčko, ve 4. minutě ale poprvé předvedl rychlost své lapačky brankář Mařík. Zlín posléze nevyužil ani svou první přesilovku v zápase. První dvacetiminutovka nabídla svižný hokej s minimem přerušení, ale také s minimem šancí, zlínský Uherek neřešil vlastně žádnou složitější situaci. To Mařík si připsal zákroků víc, pokryl i Burianovu střelu z mezikruží.


Krátce po startu druhé třetiny se hosté prosadili. Rychlá akce Beranů slavila úspěch, Lukáš Heš našel Jakuba Heše, ten měl dostatek času si puk srovnat na čepeli a překonal Maříka – 0:1. Ve 26. minutě pak Klimek napálil kotouč do tyče domácí brány. Ve 27. minutě už ale Adam Laciga uspěl, když využil nedůrazu domácích hráčů, kteří nedokázali pokrýt puk v obranném pásmu, uvolnil se ke střele a překonal Maříka – 0:2. Motor se prosadil až ve své přesilovce v čase 38:04. Po buly nic nevymýšlel Radek Tomas a napálil puk směrem na bránu. Kotouč se ještě otřel o jednoho ze zlínských beků a k překvapení všech skončil v síti – 1:2.


Motor tak měl rázem o co hrát a do posledního dějství vstoupil velmi aktivně. Kuprijanovi chyběly centimetry ke skórování. Pak si vykoledoval trest na 2+2 minuty domácí Willmann. Jenomže domácí přesto v oslabení skórovali. Neskutečnou parádou se totiž blýskl Marcel Kříž. Ten vypíchl hostům puk, prostrčil si ho do jízdy přes posledního beka a nájezd na brankáře proměnil krásným blafákem – 2:2. Remízový stav dlouho nevydržel. V pokračující přesilovce si Zlín vzal vedení zpátky. Holba napříč pásmem našel neobsazeného Adama Lacigu a ten přesnou trefou pod horní tyč nedal Maříkovi šanci. Motor si rychle přichystal kontr, kdy mohlo být znovu srovnáno. Pitel se prodral před Uherka a zdálo se, že už nemůže minout prázdnou bránu. Ale stalo se, Uherek si musel oddechnout. Pak už si Zlín vedení pohlídal, Motoru se nepodařilo vytvořit si potřebný tlak a nesrovnal ani při závěrečné power play. Zlín tak udolal Motor 3:2 a teď už se bude chystat na play-off. Ve skupině o udržení se poté představí Olomouc, Hradec Králové, České Budějovice a Přerov.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (Motor): "Dnes je to pro nás bez bodového zisku, bohužel. Čeká nás posledních šest utkání v této sezóně a věřím, ze do toho kluci dají vše, abychom soutěž udrželi."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....