Banes Motor České Budějovice
06.03.2024, Michal Špírek, Martina Sikorová

Dorostenci i v Třinci třikrát inkasovali v oslabení

Ani v Třinci si dorost body po porážce ve Vítkovicích nepřipsal. Ocelářům podlehli Budějovičtí vysoko 3:7. Dva góly vstřelil Tobby Hřebejk.

Skóre středečního zápasu otevřeli třinečtí mladíci. A to poměrně rychle. Po menším závaru před Matyášem Javorkem se hra přesunula na druhou stranu, kde kotouč do sítě dopravil Vít Hladonik. Odpověď Motoru na sebe ale čekat nenechala. Už po 67 sekundách srovnal na 1:1 Tomáš Přibyl, který zužitkoval přesnou přihrávku Michala Šímy do předbrankového prostoru.

Stejný hráč pak zahrozil i při třinecké přesilovce, v přečíslení dva na jednoho ovšem tentokrát minul. V čase 11:36 už se hrstka diváků ve WERK ARENĚ další trefy dočkala, radovali se domácí! Tvrdou střelu Antonína Karase pod horní tyč přizvedl Robin Švančara. Dvě minuty nato bylo vedení Ocelářů dvougólové, pohlednou kombinaci znovu vytáhl první třinecký útok. Robin Švančara zatáhl puk do pásma, předložil ho do výhodnější pozice Michalu Rybnikárovi a nejproduktivnější hráč domácích se nemýlil. O kontaktní gól se v závěru třetiny mohl postarat Tomáš Přibyl, kterému ale brejkovou situaci značně znepříjemnil vracející se obránce.

Na startu druhé periody hráči s drakem na hrudi svůj náskok ještě upevnili, pomohly jim k tomu přesilovky. Tu první v čase 21:54 zužitkoval Michal Rybnikár nechytatelnou ránou po rychlém přenesení hry. Motor se nepoučil a vzápětí Třinci nabídl další výhodu. Výsledek byl stejný. Dominik Řípa našel přihrávkou napříč středním pásmem rozjetého Davida Lukase Holuba, ten se natlačil před branku a zametl puk do sítě.

Obránce se sedmičkou na dresu se pak mohl dočkat i druhého gólu, když se ve velké rychlosti od vlastní branky dostal až k Vojtěchu Jelínkovi, tentokrát si ale neporadil ani nadvakrát. Hosté se do hry ve druhé části moc nedostali, o čemž svědčí i poměr střel na branku - 14:2 ve prospěch Ocelářů.

Ve třetí třetině se ale hráči Motoru gólu přece jen dočkali, poprvé udeřili už v čase 40:30. Po obkroužení klece zasunul kotouč do sítě Tobby Hřebejk. Následně ovšem hosté znovu faulovali a Třinec trestal. Přesnou ranou od modré se mezi střelce podruhé v zápase zapsal David Lukas Holub. Ránu Kalety z levého kruhu pak zastavila tyč budějovické branky a skóre se měnilo až po akci na opačné straně.

Po rychlém přenesení hry se ve dvaapadesáté minutě podruhé radoval Tobby Hřebejk, který tentokrát pálil ihned po přechodu do útočného pásma. K vidění byl nakonec i hattrick, o který se ve vlastním oslabení postaral Michal Rybnikár. Třinecký útočník těžil z výborné práce napadajícího Dominika Řípy a svou třiadvacátou trefou v letošní sezoně stanovil konečné skóre zápasu na 7:3.

Ohlasy po zápasu
Radim Skuhrovec (trenér Motoru): "Kvůli situaci, ve které se nyní nacházíme, jsme na tripu do Vítkovic a Třince využili i služeb tří hráčů z Písku a tří hráčů z deváté třídy. První utkání jsme neodehráli špatně, sahali jsme i po bodovém zisku, ale naše lehká nedisciplinovanost nás o možné body připravila. Druhý den v Třinci jsme narazili na výborného, dobře bruslícího soupeře. V počátku utkání se nám hra celkem dařila a drželi jsme se soupeřem krok, bohužel jsme si nepomohli přesilovou hrou. Druhá třetina se nám nevydařila vůbec a v kabině jsme si museli hodně věcí vyříkat. Do třetí třetiny jsme nastoupili, že nedáme svou kůži zadarmo, podali jsme v ní zlepšený výkon, ale soupeř už zápas dotáhl do vítězného konce."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....