Banes Motor České Budějovice
08.03.2024, Michal Špírek

Série se stěhuje do Varů. Cíl Motoru je jasný

Za stavu 2:0 pro Motor se další zápas série předkola play-off odehraje na ledě KV areny, tedy stadionu karlovarské Energie. Už v sobotu může Banes Motor ukořistit rozhodující třetí bod v sérii, zápas odstartuje v 16:30.

Výhra 4:2, výhra 5:4 po prodloužení. To jsou výsledky, které zajistily Motoru vedení 2:0 v sérii. Po pouhém dni volna budou mít Jihočeši šanci v sobotu sérii v nejkratším možném termínu ukončit. "Takový byl náš plán, takhle jsme si to přáli. Jak se ale říká, poslední krok bývá ten nejtěžší a my musíme odvést ještě lepší výkony, než v domácích zápasech, poučit se z chyb, které jsme udělali v prvních dvou zápasech," řekl v rozhovoru pro Českou televizi kapitán Milan Gulaš.

Ten na startu play-off prokázal fantastickou formu a také schopnosti lídra, když v obou zápasech vstřelil velmi důležité branky a celkem zaznamenal pět kanadských bodů. Gulaš je také nedílnou součástí nebezpečných budějovických přesilovek. Ty Motor vyladil pro play-off na jedničku a Karlovy Vary si v oslabení neví s přesilou Jihočechů rady. Využití pěti přesilovek z jedenácti znamená výbornou bilanci a není divu, že Energie se bude chtít v sobotu vyvarovat faulů. "Budějovice mají v téhle sérii výborné přesilovky a my jim je nesmíme dopřávat tak často," dal karlovarskému týmu po čtvrtečním zápase za úkol útočník soupeře Tomáš Rachůnek. Milan Gulaš si hru svého celku v početní výhodě pochopitelně pochvaluje. "Dá se říct, že jsme čekali celou sezónu, kdy nám přijde taková forma. Je to fajn. Složení v přesilovkách se trochu promíchalo, takhle jsme víceméně celou sezónu pohromadě nehráli. Sedlo si to. Rozhoduje asi kreativita, dokážeme využít každou šanci," zhodnotil kapitán.

Třetí zápas startuje v KV areně v sobotu v 16:30, Motor se i ve Varech může těšit na podporu svých příznivců, kteří do lázeňského města vypravili i fanouškovský autobus. K zápasu kvůli disciplinárnímu trestu nemůže nastoupit Jan Ordoš, hrát kvůli trestu nemůže ani Tomáš Chlubna. Do sestavy domácích se vrátí Ondřej Beránek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....