Banes Motor České Budějovice
08.03.2024, Michal Špírek

DOR: Konířovy branky k bodům nestačily

Už jen jedno kolo sehrají svěřenci Radima Skuhrovce před startem vyřazovací části. Trenéři hlavně věří, že se jim do týmu vrátí co nejvíce z chybějících hráčů. Zároveň je ale prioritou pro budějovickou mládež pro závěr sezóny záchrana juniorky v extralize. I z toho důvodu tak Motor proti Varům nebyl kompletní. Dorostenci padli 2:4.

V předposledním kole před startem play-off se Motor utkal doma s Karlovými Vary, které byly velkým favoritem duelu. A také že to byli hosté, kdo se dostal do vedení. Z rychlého protiútoku nakonec vzešlo přečíslení, ve kterém našel Vlastimil Blažek výbornou křižnou přihrávkou PETRA TOMKA, jenž už zakončoval do poloodkryté klece. Motor ale v přesilovce rychle odpověděl. Jednomu z hostujících hráčů se kotouč zamotal mezi brusle, a tak místo vyhození puk jen doputoval na domácí hokejky. Českobudějovičtí situaci rychle vykombinovali, až nakonec za Psohlavce poslal kotouč DOMINIK KONÍŘ.

Ve 31. minutě šli Karlovarští znovu do vedení. Z úhlu zkusil štěstí LUKÁŠ SLAVÍK, kterému se podařilo najít skulinku mezi tyčkou a Novákovým ramenem. A ve 38. minutě i Energie využila přesilovku a zvýšila na 3:1. Blažek našel ze středu hřiště před bránou čekajícího VÍTA ZÁHEJSKÉHO, který nedal Novákovi střelou zápěstím přímo pod víko nejmenší šanci.

Do třetího dějství nastoupil v domácí bráně Jelínek. Ve 47. minutě ho zachránila tyč. Motor vykřesal naději v čase 55:13. Od mantinelu adresoval Tomáš Přibyl přihrávku na střed, kde čekal DOMINIK KONÍŘ, který puk sice netrefil ideálně, skákavý kotouč ale nakonec přece jen Psohlavcovi prošel mezi betony až do sítě. Domácí následně odvolali brankáře. Karlovarští se na startu 59. minuty před prázdnou brankou ocitli ve třech sami. Do prázdné klece kotouč nakonec dovezl JAKUB HABLA, který tak pečetil pro karlovarské hokejisty tři body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....