Banes Motor České Budějovice
09.03.2024, Roman Kokoš

Sedmnáctka doma podlehla Plzni. Teď ji čeká play off

Poslední duel nadstavbové části odehráli českobudějovičtí dorostenci v sobotu krátce po poledni proti Plzni. Především kvůli nepovedené druhé třetině ze zápasu odcházejí poražení. Výsledek na konečných 1:4 v závěru korigoval Matyáš Schmied. Jihočeši obsadili v tabulce deváté místo a v předkole play off narazí na osmé Vítkovice.

Úvod do první třetiny nenabídl mnoho zajímavých událostí. Domácí Motor hrál na tři útoky, a tak rychle střídal svoje formace. Spíš než na delší tlak mohl spoléhat na svoje útočné výpady. V jednom z nich neuspěl Nikolas Mařík. V dalším ho doplnil vyčnívající Hřebejk. Na druhé straně Plzeň také několikrát zahrozila a nakonec se mohla jako první i radovat. To když se do branky šťastně odrazila střela Jiřího Maxy. Po nevyužité možnosti českobudějovického Koníře zůstal indiánům jednogólový náskok i do první přestávky.

Prostřední část hry byla plně v režii hostů. Nejprve dohrávali přesilovku a měli tak více ze hry. Jejich ofenzivní počínání pokračovalo v nastaveném trendu a poté přišly dvě rychlé trefy. Plzeňští nejprve potrestali špatnou rozehrávku a po asistenci Maxy skóroval Jan Fodor. A chvíli po něm byl úspěšný i Daniel Křepel. Po třetím inkasovaném gólu přenechal Vojtěch Jelínek místo v brankovišti svému kolegovi Jiřímu Novákovi. Ten úspěšně odolával plzeňským pokusům necelých deset minut. I jeho však následně překonal přesnou střelou Antonín Klatovský. Ke konci třetiny se Motor rozjel a měl několik dobrých pozic ke skórování.

Poslední třetina se odehrávala za rozhodnutého stavu. K jeho změně dostali domácí dvě početní výhody, kdy zdařilejší byla ta druhá. Ani v ní ale gól nepadl a už se zdálo, že si plzeňský brankář Houdek připíše čisté konto. O něj ho připravil obránce Matyáš Schmied, jenž skvěle vystihl rozehrávku a pak trefil pravý horní roh branky. Víc hokejové krásy už utkání nenabídlo a České Budějovice v něm proti Plzni prohrály poměrem 1:4. Tři body pro hosty určily, že na Motor v předkole play off čekají Vítkovice. První zápas se bude hrát ve středu 13. března v Budvar aréně. O přesném času jeho začátku se dozvíte na těchto stránkách.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....