Banes Motor České Budějovice
10.03.2024, Michal Špírek

Byla to těžká série, shodli se hráči. Ve čtvrtfinále změříme síly s Třincem!

Banes Motor v předkole v nejkratším možném termínu vyřadil Karlovy Vary, uspěl 3:0 na zápasy (4:2, 5:4p, 3:1). Zajistil si tak postup do čtvrtfinále, kde se utká s Třincem. Čtvrtfinálová série odstartuje dvojzápasem na třineckém ledě. V Budvar aréně se bude hrát ve čtvrtek 21. března a v pátek 22. března.

Bleskový postup z předkola znamená možnost týdenní přípravy na start čtvrtfinále proti silnému soupeři. Ale ani Karlovy Vary nedaly svou kůži v předkole lacino. „Byla to náročná série. Stála nás spoustu sil. Věděli jsme, že Vary budou hrát nepříjemný lítavý hokej, což se potvrdilo. Naštěstí jsme si podrželi výhodu domácího prostředí, kde jsme získali dva důležité body. Jeli jsme do Varů s tím, že to chceme urvat, abychom nemuseli hrát zítra. Povedlo se to, takže jsme spokojení,“ zhodnotil pro iSport.cz obránce Jan Štencel. Ten nasbíral za tři zápasy pět kanadských bodů za asistence.

A pět bodů si připsal i Lukáš Pech. „Jsme strašně rádi, že jsme to zvládli takhle rychle a můžeme si odpočinout. Byla to těžká série, i když se to možná nezdálo. Rozhodly speciální týmy, musím pochválit kluky na oslabení, soupeř se do ničeho nedostal a to rozhodlo. Pak jsme si velmi pomohli přesilovkou, což bylo celkově v sérii klíčové,“ vypíchl pro hokej.cz zkušený útočník. Tomu se povedlo dostat se z vážného zranění a v play-off hned ukazuje svou důležitost pro tým. „Samozřejmě to není úplně stoprocentní, ale makám neustále v každém zápase. Doufám, že týmu pomůžu a budeme dál hrát takhle dobře,“ sdělil Pech.

Budějovice si skutečně velmi pomohly v přesilovkách. Využily jich sedm ze šestnácti, Karlovy Vary tak nedokázaly ubránit 43,75 % svých oslabení.

Motor postoupil do čtvrtfinále a již nyní je tak jasné, že poměří síly s Třincem, třetím týmem základní části a držitelem posledních čtyř mistrovských titulů. Motoráci s ním v sezóně hráli vyrovnaná utkání. Povzbuzením pro družinu Ladislava Čiháka může být poslední vzájemný souboj, který Motor doma vyhrál 27. února 5:2. České Budějovice se s Třincem v play-off utkají vůbec poprvé v historii!

Čtvrtfinále odstartuje ve WERK ARENĚ prvním zápasem v neděli 17. března. O den později, v pondělí 18. března, bude následovat druhý duel. Pak už se série přestěhuje k odvetám na jihu Čech. V Budvar aréně se bude hrát ve čtvrtek 21. března a v pátek 22. března. Známy jsou už také termíny případných dalších zápasů série. Pátý duel by se hrál v Třinci v neděli 24. března, šestý zápas v Českých Budějovicích v úterý 26. března a případný rozhodující sedmý zápas zase v Třinci, a to ve čtvrtek 28. března.


Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....