Banes Motor České Budějovice
15.03.2024, Michal Špírek

Na Vítkovice dorostenci Motoru nestačili, jejich cesta play-off končí

Dorost Motoru prohrál i druhé střetnutí s vítkovickým soupeřem a po porážce 2:7 prohrál v sérii 0:2 na zápasy. Sezóna tak pro něj končí.

Po prohře 1:2 z prvního zápasu Motor věděl, že v sérii hrané pouze na dva vítězné zápasy musí uspět na vítkovickém ledě. K zápasu nastoupil se třemi lajnami, trenér Skuhrovec opět neměl k dispozici kompletní tým. V 7. minutě měl k dispozici první příležitost domácí Nazad, před Novákem nezakončil přesně. V 11. minutě už se ale Vítkovice při Maříkově vyloučení prosadily. Svozil zleva branku netrefil, ale puk se dostal k volnějšímu JIŔÍMU DOUDOVI, který pohotově trefil odkryté místečko v Novákově kleci – 1:0. Naděje na čtvrtfinále ještě více vymizela v 17. minutě. Vítkovičtí pár vteřin po konci další své přesilovky udeřily podruhé. Opět asistoval Svozil, opět vsítil JIŘÍ DOUDA.

Úvod druhé dvacetiminutovky pak definitivně rozhodl. Motor nejprve v čase 21:29 inkasoval v oslabení. Hráč Motoru zahrál na útočné modré nedůsledně, MICHAEL NAZAD vystartoval na zteč hostující klece a tváří v tvář Novákovi se nemýlil – 3:0. O tři minuty později domácí zvýšili svůj náskok, dobrou přihrávku dostal ADAM DANĚK, který si najel až těsně k Novákovi a poslal puk mezi jeho betony – 4:0. Utekly další tři minuty a Novák lovil puk ze sítě popáté - trefil se MICHAEL NAZAD a hostující gólman pustil do brány kolegu Jelínka. Motor snížil na 1:5 v přesilovce ve 3č. minutě, po nahrávce Maříka překonal vítkovického Skoumala DOMINIK KONÍŘ. Třetina se dohrála ve velké nervozitě, rozhodčí rozdal řadu trestů.

Zázrak se ve třetí třetině nekonal a domácí si došli pro postup. Ve 48. minutě využili další přesilovku. Douda našel JAKUBA KISZU, který napálil puk přímo do branky Jihočechů – 6:1. Motor rychle kontroval - MATYÁŠ SCHMIED si najel až těsně před Skoumala, kterému v rychlosti nedal moc šancí – 6:2. Poslední slovo si ale vzali v 52. minutě Vítkovičtí. Krásná kombinace domácích skončila na holi MARKA HOFMANA, který díky ní mohl zamířit do zcela odkryté části budějovické branky – 7:2. V 58. minutě ještě domácí Drábek ošklivě u mantinelu atakoval do oblasti hlavy a krku Hřebejka a odešel s trestem do konce zápasu do kabin. Motor prohrál vysoko 2:7 a jeho cesta letošním play-off skončila v předkole.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....