Banes Motor České Budějovice
20.05.2024, Tisková zpráva

Energie AG Motor Tour 2024 - Motor prověří zvuční zahraniční soupeři!

ČESKÉ BUDĚJOVICE- To tu ještě nebylo! Opravdu vynikající přehlídka soupeřů čeká v letošní přípravě na Banes Motor České Budějovice. Opět bude pokračovat tour po jihočeských stadionech, letos Motor zajede do Milevska a Soběslavi. Chybět nebudou tradiční souboje s Lincem, ale zlatým hřebem budou hned dva skvěle obsazené turnaje. Jeden ve Švýcarsku a na konci srpna i druhé vydání domácího turnaje, který letos ponese název ENERGIE AG Motor Cup. A soupeři budou více než zvuční. Ve Švýcarsku Motor narazí na místní skvělé týmy Davosu a Zugu. Před vlastními fanoušky pak Motor vyzve německého mistra Eisbären Berlín a třetí nejlepší finský tým Kärpät Oulu.

Série přípravných zápasů začne 15. srpna, kdy Motor od 17:30 prověří Slovan Bratislava. Půjde o velmi zajímavý souboj s týmem, který do Českých Budějovic jezdil dlouhá léta v dobách Československa za ligovými zápasy. Naposledy hrál Slovan na jihu Čech v Lize mistrů v roce 2008, a pak ještě o tři roky později v bojích o European Trophy.

Duel 20. srpna zavede Motor v rámci jihočeské tour do Milevska, kde se od 17:30 utká s tradičním soupeřem - Spartou Praha. Následovat pak bude odjezd do Švýcarska, kde se ve středisku Sursee utká Motor se dvěma účastníky tamní nejvyšší soutěže. Nejprve 22. srpna od 19 hodin bude soupeřem Jihočechů Davos, o den později 23. srpna pak semifinalista švýcarské nejvyšší soutěže Zug.

ENERGIE AG MOTOR CUP

Pak už přijde vrchol přípravného období, který obstará obnovený turnaj, jenž letos ponese název ENERGIE AG MOTOR CUP. V roce 2019 vyhrál turnaj tým Chabrovsku, tentokrát se o zajímavou trofej střetnou dva exkluzivní soupeři. 29. srpna od 17:30 změří Motor síly s bronzovým týmem finské ligy, kterým byl letos Kärpät Oulu. O den později 30. srpna od 17 hodin se střetne Oulu s Eisbärenem Berlín a turnaj uzavře 31. srpna od 17 hodin souboj Motoru s německým mistrem

Vítězem 1. ročníku Motor Cupu se v roce 2019 stal Amur Chabarovsk, kdo bude slavit letos?


Přípravu pak uzavře už tradiční dvojzápas s našimi nejbližšími jižními sousedy. Nejprve 4. září zajede Motor do Lince, kde vyzve od 19 hodin místní tým. Aby pak 6. září od 17:30 rakouský Linec oplatil návštěvu v Českých Budějovicích. Generálkou na první kolo extraligy bude 12. září od 17:30 souboj s Plzní, který se v rámci jihočeské tour odehraje v Soběslavi.

Vstupenky na přípravné zápasy v Budvar aréně budou stát i nadále 60 Kč. ENERGIE AG MOTOR CUP pak bude stát souhrnných 200 Kč, kdy v ceně bude vstup na všechny tři zápasy. Na přípravu platí stále pouze permanentky pro KLUB 1928, žádné jiné.

A 18. září už startuje základní část Tipsport extraligy domácím zápasem s Karlovými Vary. Můžeme se těšit na hodně zajímavé hokejové léto!

Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...