Banes Motor České Budějovice
08.09.2011, Matěj Mayer

HC MOUNTFIELD nastoupí proti MHC Mountfield

Č. B u d ě j o v i c e – Po velké tragédii, kterou přinesla zpráva o havárii letadla Lokomotivu Jaroslavl, se musejí hokejisté opět začít soustředit na hokej. A to už ve čtvrtečním duelu, kdy se v rámci přípravy střetne domácí mužstvo HC MOUNTFIELD s týmem MHC Mountfield. Mužstva, s pro někoho na první pohled stejnými názvy i znaky. MHC Mountfield je ale slovenský celek, jehož sídlo je ve městě Martin. Začátek zápasu dvou Mountfieldů je naplánován na 17.30 v Budvar aréně.

O soupeři – MHC Mountfield

Mužstvo z Martina vykazovalo v přípravě docela dobré výsledky. Hlavně první zápasy ukazovaly opravdu dobrou formu týmu. V prvních pěti střetnutích vyhrál MHC Mountfield pětkrát a mezi poraženými celky byly, kromě slovenských týmů, i mužstva z Kazachstánu a Polska. Pak přišly dvě porážky se slovenskými kluby Žilinou (4:1) a Trenčínem (4:2). Následovala remíza s ruským celkem Lada Togliatti (1:1) a poté další dvě porážky od týmů ze Švýcarska (5:1 a 5:2). Dosud poslední přípravný duel vyhrál MHC Mountfield 2:1 nad Žilinou.

Tragédie v Rusku

Navzdory této ohromné tragédii klub sehraje dlouho plánovaný duel proti slovenskému Martinu, památka zemřelých bude uctěna minutou ticha před startem duelu.

MHC Mountfield má velmi mladý kádr. Nejstarším hráčem je pětatřicetiletý obránce Slavomír Hrina. Ten se však věkem hodně odlišuje od ostatních. Průměrný věk týmu je 24 let a právě takto staří hráči tvoří jádro týmu. Na soupisce příliš známých jmen nenajdeme, i přesto by však za Martin měl nastoupit minimálně jeden hráč narozený v Českých Budějovicích. Sedmadvacetiletý Vladimír Škoda nastupoval za HC České Budějovice v mládežnických kategoriích a mezi lety 2002 – 2004 zde odehrál i 59 utkání za první mužstvo (1+5). Na zkoušce je v MHC Mountfield i další hráč, který v minulosti oblékal dres HC České Budějovice. Je jím bratr Lukáše Zíba – Petr Zíb. Jeho start je ale spíše nejistý.

Sestavy z posledního zápasu

HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Krajnc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš, Dvořák, Vráblík - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, Květoň - Kuchejda, Červený, Pšurný - Ferebauer, Polodna, Marek.

MHC Mountfield: Volentier - Drgoň, Rúfus, Matejka, Hriňa, Školiak, Brcko, Obuch, Tupý - Kriška, Markovič, Važan - Škoda, Murček, Drotár - Macejka, Galamboš, Sobota - Vartovník, Slávik, Škumát.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....