Banes Motor České Budějovice
11.09.2020, Klub

Jak to bude s permanentkáři v extralize?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Situace s nařízením ministerstva zdravotnictví určila, že na hokejové zápasy v Budvar aréně může momentálně být přítomno 3710 diváků. Klub MADETA MOTOR České Budějovice učinil maximum pro to, aby mohlo být přítomno co nejvíce permanentkářů. "Omezili jsme možnost užití permanentek pro partnerské sportovní kluby, dohodli jsme se s některými partnery na snížení jejich už vydaného počtu permanentek, omezili jsme platnost permanentek pro blízké hráčů, na utkání nebudou moci ani mládežníci z našeho klubu, zkrátka snížili jsme počty permanentek o několik stovek oproti tomu, jak byly původně vydané, aby na zápasy mohlo přijít co nejvíce platících permanentkářů," vysvětlil provedené změny marketingový ředitel motoru Tomáš Kučera. Přesto se stále přibližně sedmina až osmina zbylých permanentkářů na utkání nedostane, aby byla splněna zákonná povinnost. Omezení ale může být mnohem méně bolestivé - čtěte dál!
MADETA MOTOR České Budějovice má k disozici inteligentní systém permenantek, který umožňuje pomocí aplikace jejich uvolnění v případě, že na zápas fanoušek nemůže jít. Za současné situace apelujeme na každého, kdo nemůže být utkání přítomen z důvodů zdravotních, pracovních, či jiných, aby v aplikaci své místo uvolnil, jeho místo pak bude uvolněno pro jiného držitele permanentky, který by byl jinak ve skupině těch, kteří by na utkání nemohli jít kvůli omezení kapacity. "Věříme, že díky technologickým možnostem, které nám náš systém umožňuje, bude nakonec skupinka těch, kteří nemohou jít, velmi malá, teoreticky na některé zápasy dokonce nulová," vysvětluje Kučera.

Každý, kdo nebude moci jít na daný zápas, bude vyrozuměn pomocí SMS či e-mailu den před utkáním! V takovém případě vznikne nárok na finanční kompenzaci za nemožnost zápas navštívit. "V našem systému budeme evidovat, kolik duelů kdo nemohl z důvodu vládních nařízení navštívit, cenu permanentky pak na konci sezony vydělíme počtem utkání a vynásobíme počtem zápasů, kdy byl permanentkář omezen, a tuto částku budeme schopni každému dotčenému finančně kompenzovat. Ale věříme, že fandové budou solidární, permanentky budou sami uvolňovat v případech, kdy nebudou moci jít, a díky tomu počet podobně omezených fandů bude minimální," vysvětluje Kučera.

V zájmu klubu je, aby mohl do Budvar arény maximální počet fanoušků, chceme tak čekat do co nejzazšího momentu, kdy budou lidé schopní uvolnit své místo, které obratem bude znamenat uvolnění místa jiného, které by jinak bylo omezeno. Proto oznámení omezení platnosti permanentky přijde až den před utkáním.

A kdo bude rozhodovat o tom, který permanentkář nepůjde? Náhoda. "Systém rozdělí náhodně permanentkáře na až osm skupin, které odpovídají kapacitě vytvořených osmi sektorů a tyto skupiny se budou střídat. Znamená to, že fandové neuvidí v nejhorším případě jeden z osmi zápasů, což není nakonec tak strašná bilance. A v důsledku by to mohlo být ještě méně, protože věříme, že bude fungovat velká solidarita mezi fanoušky a místa v aplikaci se budou uvolňovat v dostatečné míře," dodal Kučera. Znamená to, že v nejhorším případě permanentkář neuvidí maximálně 4 domácí zápasy za základní část.

Všem našim nejvěrnějším fanouškům se každopádně za komplikace omlouváme. Tento stav platí jen po dobu platnosti současného nařízení ministerstva zdravotnictví. V případě jakékoli změny budeme operativně reagovat. Do haly každopádně za současné úpravy bude umožněn vstup jen fanouškům s nasazenými ochrannými prostředky dýchacích cest (nos, ústa) jako jsou respirátory, roušky, ústenky, šátky, šály nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének. Přesné nové rozdělená sektorů oznámíme v příštím týdnu.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....