Banes Motor České Budějovice
25.04.2024, Michal Špírek

Milan Klouček: Chci dokázat, že na to mám

Vrací se na místo činu. Dá se říct, že pro Motor extraligu vychytal a teď si ji v Budějovicích i zachytá. Gólman Milan Klouček byl součástí postupového týmu Motoru v roce 2020. Vrátil se do mateřských Pardubic, ale teď už vyhlíží další misi na jihu Čech.

Vítejte zpět v Budějovicích. Jak k vašemu přesunu na jih Čech došlo?

V Pardubicích mi končila smlouva, věděl jsem, že tam už nebudu a zároveň jsem sám chtěl udělat nějakou změnu. Takže jsem tak nějak čekal, jakou práci mi můj agent sežene. Ozvaly se Budějky, za což jsem byl strašně rád. Byl jsem tam, znám to tam a jsem moc rád, že se do Motoru můžu nyní vrátit. Vím, do čeho jdu, skvělé podmínky, zázemí, krásné město.

S jakým přáním do Motoru přicházíte?

Hlavně bych si přál, aby sezóna po týmové stránce byla nejméně tak úspěšná, jako letošní. Doufám v nějaký týmový úspěch a abychom došli daleko v play-off. A já sám bych chtěl odchytat co nejvíce zápasů to půjde, chci i sám sobě dokázat, že tu kvalitu mám a že se vedení klubu rozhodlo správně. To chci potvrdit.

V sezoně 2019/20 jste tu vychytal v 35 zápasech 30 výher. Budete mít co dělat, abyste si udržel úspěšnost výher.

(úsměv) To stoprocentně. Ta sezóna byla výjimečná. Tehdy jsme udělali bodový historický rekord první ligy. Přicházel jsem tenkrát s tím, že bych Motoru chtěl pomoct zpátky do extraligy. Tam, kam patří. To se povedlo a jsem rád, že od té doby Budějovice v extralize jsou. Chodí plno lidí a myslím, že stejně jako Pardubice jsou i Budějovice městem hokeje. Těším se na plný zimák a věřím, že s Honzou Strmeněm vytvoříme dobrou dvojici a pomůžeme týmu k co největšímu počtu výher.

Jaké vzpomínky na tu sezónu máte? Kvůli covidu se nekonalo play-off...

Byla to fakt jízda. Pořád se vyhrávalo, ale stále jsme se připravovali na play-off, protože jak jste mohli vidět třeba letos na příkladu Poruby, play-off je jiná soutěž. Myslím a věřím tomu, že bychom si tehdy tu extraligu uhráli, ale i díky tomu, že jsme měli v tabulce takový náskok, i ostatní týmy uznaly, že do extraligy patříme. Takže i za okolností, které jsme nemohli ovlivnit, se nakonec postup povedl a sezóna nepřišla vniveč. Vzpomínek mám plno, měli jsme super partu, vzpomínám třeba i na trenéra Václava Prospala.

Co vy a Budějovice od té doby, rozešly se vaše cesty s nimi úplně?

Žádný větší kontakt jsem neudržoval. Pokecal jsem si se Standou Hrubcem nebo Honzou Strmeněm po vzájemných zápasech. Motor jsem ale sledoval, když jsme proti sobě nastoupili, bylo to pro mě takové speciální. A vždycky jsem si říkal, že kdybych měl někdy chytat jinde, než v Pardubicích, tak bych si přál chytat v Budějovicích. Jsem rád, že to vyšlo a věřím, že to bude dobré.

Kachyňa, Pýcha, Beránek. To jsou hráči aktuálního kádru, se kterými jste se tehdy v kabině setkal. A pak samozřejmě stálice Jan Strmeň. Jak jste spolu vycházeli?

S Honzou podle mě musí vycházet každý, je to bezvadnej kluk. Máme spolu dobrý vztah, psali jsme si, i když jsem chytal v Pardubicích. Na něj se také moc těším a věřím, že budeme jeden druhému pomáhat a navzájem se jako konkurenti vzájemně posouvat tak, aby z toho těžil nejvíce tým. A aby ten se na nás dva mohl spolehnout.

Jak vy, tak Strmeň jste doposud v extralize neplnili roli brankářské jedničky. Teď si to o ni rozdáte. Jak jste na takový boj o místo připraven?

Věřím, že připravený jsem. A připravuji se stále. Udělám pro to všechno. Nikdo v týmu nebude mít jasnou pozici a bude záležet jen na nás, jaké výkony budeme předvádět a jak se trenéři následně budou rozhodovat, koho pošlou do brány. Nejdůležitější bude, aby vyhrával tým, a pokud budu co nejvíce v bráně, budu jen rád.

Fanoušci budou zvědaví, zda se vám povede ukázat, že máte na to chytat stabilně v extralize. Počítáte s tím, že je budete muset přesvědčit?

Ohromný tlak byl i v Pardubicích. Takže na to jsem zvyklý. Je to naše práce, s tímhle počítám. Věřím, že ty kvality mám a že to ukážu.

Budete chtít bydlet ve stejném bytě, jako posledně?

Od té doby už se situace změnila, mám rodinu, malou holčičku, takže jsme museli najít něco většího. Tehdy jsem bydlel v garsonce. Už jsme dá se říct přestěhovaní a vše je připravené tak, aby mě nic nerušilo a mohl se soustředit pouze na hokej a přípravu na sezónu.

V Motoru jste chytal s číslem 89, jinak ale nosíte číslo 35. Jak tomu bude v další sezóně?

No, to popravdě ještě sám nevím, ale nejspíše si nechám třicet pětku. Tehdy byla v Budějovicích obsazená Honzou Klozem, takže jsem šel do změny.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....