Banes Motor České Budějovice
13.01.2024, Roman Kokoš

Po týdnu opět doma. Motor může zlomit černou sérii proti Karlovým Varům

Do konce základní části zbývá odehrát poslední třetina. Znovu po týdnu mají domácí příznivci možnost podpořit českobudějovické hokejisty, na něž čeká zápas s neoblíbeným soupeřem. Utkání začíná v 17 hodin. Zbývající vstupenky můžete pořídit zde.

Banes Motor

Motor se v pátek postavil nepříznivému vývoji a díky zlepšenému výkonu ve druhé polovině dovedl zápas v Litvínově do prodloužení. V něm přišlo po šťastné trefě Nicolase Hlavy k rozhodnutí ve prospěch domácích. Ze souboje s aktuálně čtvrtým týmem si tak Jihočeši odvezli bod. Do jejich sestavy se vrátil Brant Harris a po pár minutách hned vsítil branku, čímž perfektně navázal na svoje prosincové výkony. Naopak do posledních dvou zápasů nezasáhl Roman Vráblík. Doplnil tak skupinku dlouhodobě zraněných.

Situace v individuálních statistikách se příliš nezměnila. Mezi útočníky stále vévodí Milan Gulaš (10+14), následovaný centry Harrisem (10+11) a Kondelíkem (7+13). Produktivita obránců je nadále vyrovnaná. Brankářská dvojice nachází svoji úspěšnost zákroků kolem 90 %.

Vzájemná historie hovoří jasně. Karlovým Varům se proti Motoru dlouhodobě daří. Naposledy v Budvar aréně prohrály 27. února 2022, tedy téměř před dvěma lety, poměrem 1:3. Tehdy se dvakrát trefil Martin Beránek, který by byl jistě rád, kdyby se mu něco podobného povedlo i v neděli 14. ledna 2024.

Sestava Motoru v posledním zápase proti Litvínovu:

Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Doudera (A), Kachyňa, Štencel, Hovorka, Gulaši, Štich – Kubík (A), Kondelík, Ordoš – Gulaš (C), Přikryl, M. Beránek – Valský, Harris, Simon – Koláček, Toman, Chlubna.

O soupeři – HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary se naposledy představily doma v televizním utkání proti Třinci. V utkání nevstřelily gól, a proto prohrály 0:3. Co tým citelně trápí, je určitě rozsáhlá marodka. Trenérům chybí až 6 hráčů (Gríger, Zetterberg, Pulpán, Dlapa, Havlín Mikyska). Místo nich tak nastupují hráči z nedalekého Sokolova, jmenovitě Kružík, Přikryl, Rohan, Rulík, Tureček. V neděli tak může přijít na pokračování bratrského souboje mezi bývalým českobudějovickým forvardem Romanem a jeho mladším bratrem Filipem, který na jihu Čech plní roli centra v současnosti.

Nejbližší soupeř Motoru měl v povánočním období vcelku podobný los. Shodně změřil síly s Mladou Boleslaví, Libercem, dvakrát s Litvínovem i Hradcem Králové. Celkem v sedmi zápasech získal deset bodů. Motor má za stejné období bodů 11 z 21 možných. I když nelze přímo tvrdit, že se Karlovým Varům letos daří lépe na venkovních hřištích, patří jim v extraligovém srovnání slušné 6. místo. Venku získali 43 % možných bodů. Naproti tomu jsou s bilancí svých střetnutí v domácí KV Areně až na 11. místě (46 % získaných bodů).

V kompletní tabulce jsou varští blízko středu na 9. příčce. Znatelnou měrou se na tom podílí Dominik Frodl, jeden z nejlepších brankářů ligy. K dnešnímu dni čelil jasně největšímu počtu střel (998). S tím je spojen i další ukazatel. Energetici mají v dosavadním průběhu soutěže největší rozdíl průměru střel na branku pro (26) a proti svému týmu na zápas (32,41).

Sestava Karlových Varů v posledním zápase proti Třinci:

Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Rohan, Stříteský, Rulík, Bartejs, Tureček – Rachůnek (A), Hladonik, Kangasniemi – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Redlich, Kofroň, O. Procházka – Koffer, R. Přikryl, Kružík.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....