Banes Motor České Budějovice
08.09.2020, Petra Bicková

V prvním přípravném zápase týdne čeká na Motor pořádná dávka Energie

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor čeká po delší době zase zápas. České Budějovice míří na led Karlových Varů. Západočeši nejsou pro Motor zcela neznámým soupeřem, jelikož v sezóně 2017/18 hrála Energie Chance ligu, ve které Jihočeši pobývali sedm let.

HC Energie Karlovy Vary

Energie je sice synonymem pro působení v extralize, s Motorem se ale jednu sezonu setkávala v první lize. Karlovy Vary si tehdy prošly nepříznivým obdobím, kdy je postihl odchod generálního partnera. Naštěstí pro klub ale setrvání v nižší lize netrvalo dlouho a trenér Martin Pešout dovedl po roce svůj tým zpátky do extraligy. Západočeši se v minulé sezoně umístili v tabulce základní části na devátém místě Tipsport extraligy.

Energie se také účastnila turnaje Generali Česká Cup, ve kterém neuspěla. Skončila pod druhou postupovou příčkou za Libercem.

Po skončení Generali Česká Cupu odehrála Energie dvě přátelská utkání. V prvním porazila 3:0 na domácí půdě prvoligový tým Slavia Praha. V druhém zápase s Baníkem Sokolov rozhodly o vítězství nájezdy, ve kterých nakonec podlehly Karlovy Vary 4:5.

Karlovy Vary ulovily posily ze zámoří, které se v týmu rozehrají. Jednou z nich je Jakub Lauko patřící Bostonu, druhou David Kaše, který si loni zahrál v týmu Philadelphia Flyers. Proti Motoru nastoupí Vary v nejsilnější možné sestavě, už i s čerstvou posilou obráncem Liborem Zabranským ml. z Komety Brno.

Přátelské utkání

HC Energie Karlovy Vary

Madeta Motor České Budějovice

středa 9. 9. 2020, 17:30, KV Arena


Z kabiny Motoru

Jihočechy čeká první zápas po pauze způsobené karanténou. Celkem 22 hráčů prodělalo koronavirus. Ze sedmi týdnů přípravy se celkem na čtyři týdny Motor zastavil a opět se rozběhl začátkem druhého týdne v září, kdy se mohl vrátit do tréninku. Asistent trenéra Aleš Totter nemá obavy, že by snad mužstvo kvůli dvojitému přerušení přípravy nemělo být na start soutěže řádně nachystáno. Trenéři teď nebudou tým šetřit, do začátku extraligy budou mít hráči jen jeden volný den.

Trenéři rovněž spoléhají na těžké přípravné zápasy, které Motor týden před startem extraligy čekají. "Zápas je nejlepší trénink, proto jsme neustoupili ze záměru odehrát v týdnu před extraligou rovnou tři duely," řekl k tomu asistent trenéra Motoru. Kromě utkání ve Varech sehrají Jihočeši rovněž dvojzápas s Lincem, na domácí duel už si můžou fanoušci kupovat vstupenky - podrobnosti ZDE.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....