Banes Motor České Budějovice
15.09.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Třinec 5:0

Motor České Budějovice
Využitá přesilovka pět na tři a následné využítí rozhození třinecké obrany ve druhé třetině. To byl klíčový moment zápasu juniorské extraligy mezi HC české Budějovice a HC Oceláři Třinec. Jihočeši vyhráli 4:0 a v klidu mohli být už po dvou třetinách zápasu. V té třetí už si výsledek lehce pohlídali.

Vítězství se však nerodilo lehce. Poměrně brzy poslal domácí do vedení Ťoupal, který se zblízka prosadil před brankářem Raszkou. Ovšem to bylo na dlouhoou dobu vše. A to z obou stran. Hra bez šancí, bez nasazení. Oba týmy vyčkávali, kdo udělá první chybu. K většímu tlaku nebo šancím nevedly ani četná oslabení nebo přesilovky. Až do 28. minuty. To se nejprve nechal vyloučit Kania a po chvilce ho následoval Hampl. Domácí této možnosti využili a hned z první vážnější šance třetiny skórovali. Havran střílel od modré a Stejskal pohotově dorážel. Stejskalova minuta slávy pokračovala. Jen co skončil zbytek trestu Hampla, vřítil se po mantinelu do útočného pásma a zpětnou přihrávkou našel najíždějícího Horáka, který nekompromisně propálil přemísťujícího se Raszku. Pro něho tímhle gólem účinkování ve hře skončilo. Vystřídal ho Boška. Jihočeši začali hru jasně ovládat. Tempo se trochu zvětšilo a přibylo šancí. Když vytáhl několik dobrých zákroků Klestil a Horák dotáhl do konce svoje sólo a zvýšil na 4:0 po druhé třetině, nebylo co řešit. Jihočeši šli jasně za vítězstvím.

Zastavit je mohlo už jen osobní nedodržení taktiky, na které si po zápase s Havířovem stěžoval trenér Jihočechů Stárek. I tehdy domácí vedli 3:0 a vítězství musel v posledních vteřinách zápasu zachraňovat brankář Klestil. Tentokrát se nic podobného neopakovalo. Poslední dějství už bylo dohráno v absolutním klidu a domácí celek si připsal cenné vítězství. naopak své vedení domácí celek ještě navýšil. Stejskal přidal pátý gól a hrstka diváků si mohla bez nervů vychutnat potyčku Tomana s Bílkem, která skončila nerozhodně.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek, trenér HC České Budějovice: Jsme docela schopní hrát dopředu, ale taktické problémy v obraně máme pořád. Včera se to v poslední třetině ukázalo, ale dnes jsme tu poslední část hry zvládli. Střední pásmo i útočné pásmo docela zvládáme, ale v obraně máme pořád ještě trochu bordel. Ale máme domácí vítězství. To samozřejmě těší. Já jsem trochu předpokládal hru soupeře. Bylo nám rečeno, že včera dostali třikrát trest v Plzni do tří a předpokládal jsem, že něco podobného bude i tady. A to se potvrdilo. Hosté hráli hodně neukázněně a my jsme to až na vystoupení Lukáše Bílka celkem zvládli. Výsledkem jsme tedy potěšení a hra se bude ještě rovnat.

Břetislav Kopřiva, trenér HC Oceláři Třinec: Čekali jsme, že to bude dobré utkání, ale bohužel výkon rozhodčího zápas velice narušil a my jsme z něho velmi zklamaní. Nechci říkat, že bychom tady vyhráli, ale takhle se hrát nedá. Jestli tohle nevidí nikdo zodpovědný... Hráči pak následkem toho nevidí, co mají hrát z obou stran. My jsme pak inkasovali v přesilovce pět na tři a zápas jsme ztratili. Budějovice mají dobrej tým , starší a nám chybí trochu síla. Včera jsme odehráli těžké utkání a bylo to na nás znát.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....