Banes Motor České Budějovice
10.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Letňany 8:2

Motor České Budějovice
Ihned od úvodního vhazování bylo vidět, že se střetávají mužstva z popředí tabulky. Jako první se osmělili domácí, kteří v 7. min. po faulu hostí a následně ponechané výhodě vsítili 1.gól z hole Luboše Roba po přihrávce od Václava Paška. Za další tři minuty se opět radovali domácí, když Jonáš Ťoupal přihrál výborně hrajícímu Luboši Robovi a ten nádhernou střelou bez přípravy vymetl pavučiny z pravého horního rohu branky hostí.

Tomuto gólu uznale tleskala na utkání přítomna delegace z Finska v doprovodu p. Lišky. Ihned po vhazování ve středovém kruhu se vydali na zteč výborně bruslící hosté a domácí obránce Lukáš Drbohlav si musel vypomoci hákováním, po kterém následovali dvě perné minuty v oslabení. Domácí oslabení přečkali bez úhony a v 16.minutě si i oni zahráli přesilovou hru 5 na 4. Tuto početní výhodu se nepodařilo zužitkovat, ale když už se hráči chystali do šaten, tak Jonáš Ťoupal nezištně nabil ostrými náboji opět domácímu snajperovi L. Robovi a ten se nemýlil – 3 : 0. Za tohoto stavu skončila 1. třetina.

Po přestávce, hned v úvodu 2. třetiny se hosté dopustili faulu a domácí měli znovu výhodu jednoho hráče v poli. Přesilová hra však netrvala dlouho a již po 20 vteřinách Václav Dlugoš po samostatné akci rozvlnil síťku za hostujícím brankářem po čtvrté. Kdo čekal, že za tohoto stavu hosté složí zbraně, tak se velice mýlil. Ve 24. minutě po dlouhotrvajícím závaru v obranném pásmu domácích se trefili i hosté, když domácí brankář nestačil již reagovat na pohotovou teč hráče hostí J. Vrány.

Po 1. gólu narostla Letcům křídla a domácí sekačky HC Mountfield nestíhali pokrývat aktivní letce, což vyústilo ve 30. minutě v druhou branku hostí z hole D. Nádraského po zmatcích v obranném pásmu. Tlak hostí se ještě zvýšil, ale v době kdy se schylovalo k další brance v domácí síti, ujela dvojice Radek Prokeš a Luboš Rob a střelecky disponovaný „Kondor“ upravil ve 32. minutě na 5 : 2. Ani za tohoto stavu se hosté nevzdávali a jejich tlak umocnilo vyloučení L. Drbohlava, který zastavil pronikajícího útočníka jen za cenu faulu.

O chvíli později bylo ještě hůře, protože domácí obránce René Piegl byl vyloučen na 2. minuty za držení a hosté měli možnost hrát přesilovku 5 na 3. Domácí trojice a následně čtveřice oslabení úspěšně zvládla a když už se hrálo v plném počtu, udeřilo na druhé straně, když ve 39. minutě po hezké kombinaci po ose Štěpán Beneš, Martin Koupal skóroval Václav Dlugoš a stanovil stav utkání po 2. tetině na 6 : 2.

Ve 3. třetině se snažili hosté s novým brankářem v brance výsledek ještě zkorigovat, ale už jim nebylo přáno a naopak v 55. minutě po přihrávce Luboše Roba skóroval Václav Dlugoš a o dvě minuty později v 57. minutě upravil stav utkání na konečných 8 : 2 Václav Pašek po přihrávce Jakuba Kosaře.

Vítězství domácích bylo dosaženo velkou bojovností celého mužstva, podpořené produktivitou a výbornou hrou Luboše Roba, na kterého soupeř hrál od samého začátku osobní obranu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....