Banes Motor České Budějovice
05.01.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Letňany 9:3

Motor České Budějovice

Leťňany určitě patří k příjemnějším soupeřům v nadstavbové skupině. Vzhledem k tomu, že jsme je naposledy porazili na jejich ledě 6:0, čekalo se vítězství i na domácím ledě. Utkání jsme začali tradičně a to tím, že hned ve 30 sekundě hry jsme pustili hostující hráče před našeho brankáře a ten musel hned ukázat, že se správně rozcvičil a je připraven. Tato šance naštěstí byla jedna z mála, do které se soupeř v první třetině dostal. Aktivity jsme se ujali my a soupeř se hlavně bránil. Na gól se nečekalo dlouho. V 5. minutě jsme hráli přesilovou hru. Puk zavezl za branku Bílek, přihrál před branku Emilu Švecovi a ten načal svůj střelecký koncert. Hned pár sekund po vstřelení gólu jsme se radovali opět. Kosař přihrál Josefu Žákovi a ten jel s pukem ze středního pásma až k brankáři a střelou do horního růžku mu nedal šanci. Ve 13. minutě se opět rozvlnila síťka za zády hostujícího brankáře. V útočném pásmu řádil útok Pařízek, Bílek, Švec. Nejdříve se před brankářem objevil sám Emil Švec, ale nedal. Ovšem druhý pokus byl už úspěšný. V 16. minutě se opět před brankářem objevil samotný Pařízek, ale nezvolil nejlepší řešení a v souboji před brankářem navíc fauloval. Naši hráči neustále útočili a svého soupeře jasně přehrávali a do konce třetiny se dočkali ještě jednoho gólu, když se v 19. minutě prosadil před brankářem Jakub Kosař. Ještě ke konci třetiny se do šance dostali i hosté, ale brankář Gába stačil dát včas beton na led a zabránil tak puku v cestě do branky. Po první třetině byl stav 4:0.

Na začátku druhé třetiny jsme dohrávali přesilovku a před brankářem byli opět Pařízek a Švec, ale své šance neproměnili. Ve 24. minutě předvedl krásnou individuální akci Dlugoš. Vyvezl puk z rohu přímo před branku a pod padajícího brankáře posla puk. Ten ho zalehl a protože nebyl vidět, rozhodčí gól neuznal. Po těchto slibných akcích jsme trochu polevili a nechali jsme hrát i soupeře. Ten hrál ve 33. minutě přesilovou hru a nejdříve při zmatcích před naši brankou zasahoval brankář Gába a po buly se dostal puk na modrou čáru, náš útočník špatně pokryl obránce a ten našel skulinku v naší brance a dal první gól hostů. Hned ve 34. minutě jsme viděli snad nejhezčí akci zápasu. Bílek zavezl z vlastní třetiny puk až do útočného pásma, přihrál dozadu na najíždějícího Václava Dlugoše, který přejel napříč brankou a bekhendem trefil puk do opačného růžku než byl brankář. Této akci tleskali i fanoušci hostů. Další hezká akce skončila gólem hned za dvě minuty. Švec přihrál přes brankoviště přesně na hokejku Marka Hrona a ten již mohl mířit do prázdné branky. Druhá třetina nebyla z naší strany tak hezká, přesto po dvou třetinách byl výsledek 6:1.

Do třetí třetiny jsme nastoupili velice vlažně, z vědomím si svého náskoku. V brance se objevil náhradní brankář Procházka a hned ve 41. minutě ukázal své kvality, když musel řešit složitou situaci po hrubé chybě v naší obraně, poté co soupeř zachytil špatnou rozehrávku. Hned ve druhé minutě jsme se opět radovali z gólu. Kosař našel volného Josefa Žáka a ten střílel do téměř prázdné branky. V další šanci byl opět před brankářem sám Pařízek, ale opět nepřekonal brankáře hostů. Ve 49. minutě došlo k dalšímu zmatku před naši brankou, obránce Škopek byl otřesen po předchozím zákroku a soupeř toho využil a trefil se do horního růžku naší branky. V 54. minutě se rozhodl Švec, že projede s pukem od své branky k soupeřově a to mu vyšlo dokonale. Soupeř ho zastavil za cenu faulu a bylo nařízeno trestné střílení. Sám postižený Emil Švec ho bez problémů proměnil. Utkání se dohrávalo a hokej nebyl již pohledný. V 57. minutě si vybral slabší chvilku i brankář Procházka, lehké nahození si srazil do branky. Poslední slovo si vzal opět Emil Švec, který vstřelil svůj čtvrtý gól, kdy mu z poza branky přihrával Bílek. Utkání skončilo 9:3. Nejlepší výkon podal střelec čtyř branek Emil Švec a David Bílek. Skvělý výkon předvedl hlavně na buly Josef Žák. Brankáři tentokrát nemuseli převádět své dovednosti.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....