Banes Motor České Budějovice
05.01.2008,

Reportáž ze zápasu: Letňany – České Budějovice 2:2

Motor České Budějovice

Po vánoční přestávce nastoupili hráči HC Mountfield na horký led Letců z Letňan. Pro oba týmy to byl souboj o první místo v tabulce finálové skupiny, čemuž odpovídal i obraz hry v úvodu utkání. Hra se přelévala v rychlém sledu z jedné strany na druhou se šancemi před oběma brankami. V čase 7:41 se proháčkoval z poza branky Luboš Rob a poprvé po ledě překonal domácího brankáře. Za dalších šest minut při účasti první lajny na ledě se opět prosadil přes domácí obranu Rob, přihrál před branku volnému Radku Prokešovi, který podruhé překonal brankáře. Tento stav 0:2 vydržel až do konce první třetiny, ve které se hrál vyrovnaný hokej s lepší produktivitou v koncovce hostujícího celku.

Po přestávce vlítli na led Letci se snahou o vyrovnání nepříznivého stavu. Zcela se jim povedla varianta důsledného pokrytí nejnebezpečnějšího hráče hostí Roba, na kterého hrál osobní obranu Dyrynk, někdy i za hranicí fair-play. Bohužel se nenašel žádný jiný hráč v týmu, který by využil volného prostoru k prosazení se před brankou domácích a hokejový projev působil z naší strany velmi pasivně. Letci se velmi snadno dostávali do šancí, které však neproměnili a tak stav po druhé třetině zůstal nezměněn.

Ve třetí třetině pokračovali domácí v aktivní hře a hosté se bránili jen vyhazováním kotoučů na zakázané uvolnění. Ve 43. minutě vyloučil rozhodčí Drbohlava a tak Letci měli možnost hrát přesilovou hru. Hned od začátku přesilovky se usídlili v útočném pásmu a zle dotírali na brankáře. Z hluboké defenzívy nás mohl dostat vyhozeným kotoučem Rob, který měl dostatek času a prostoru, ale snažil se puk vyvézt, přišel o něj a nejlepší hráč Letců Nádravský ze tří metrů poprvé prostřelil našeho brankáře. Tento gól domácí povzbudil, jejich aktivita se ještě zvýšila a na ledě prakticky existoval pouze jeden tým. Jejich snaha o zvrácení nepříznivého výsledku byla korunována v 52. minutě, kdy naše první lajna nepokryla hráče na modré čáře a Chvátal střelou přes clonící hráče vyrovnal stav utkání na 2:2. Po vyrovnávacím gólu jsme měli možnost v 54. minutě hrát přesilovku, která nám však sloužila pouze k oddechnutí z neustávajícího tlaku domácích. Po skončení přesilovky pokračovali Letci v nátlakové hře se snahou o vstřelení vítězného gólu. Největší možnost se jim naskytla minutu před koncem, kdy přetížená obrana po vyhozeném kotouči se netakticky celá odebrala na střídačku a domácí Vrána jel od červené sám na brankáře, který však jeho pokus o blafák vystihl a výrazně tak přispěl k remíze 2:2.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....