Banes Motor České Budějovice
16.01.2003,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Ytong Brno 7:2

Motor České Budějovice
Po neúspěšném vystoupení se Zlínem si mladí Jihočeši chtěli napravit reputaci. Podařilo se jim to znamenitě. Skóre se otevíralo až v deváté minutě, kdy přihrávku Hanzala v branku přetavil Kuchejda - 1:0. Vzápětí měli hosté šanci na vyrovnání v podobě dvojnásobné přesilové hry, ale brankář Salák byl proti. Šance na obou stranách nechyběli ani nadále, kotouč se častěji nacházel před brankou Brna. Podruhé musel jeho brankář Chvátal lovit puk ze své sítě až v devatenácté minutě, což vzhledem k dění na ledě znamenalo, že odolával dost dlouho. Tomáš Černý nahrál Martinovi Hanzalovi, který pro spoluhráče Kuchejdu připravil druhou přesnou trefu - 2:0. Nic zásadního se již před první sirénou nestalo.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji opět domácí, brněnští hokejisté na "našlapaného" protivníka evidentně nestačili. Ve 30. minutě si svůj první úspěch večera připsal Jakub Černý, hráčská posila z Litvínova - 3:0. O pět minnut později se po jeho střele musel strážce svatyně hostí otočit prokotouč ve své síti počtvrté - 4:0. V 37. minutě se po kombinaci s Heindlem a Hanzalem z branky radoval Matušík - 5:0. O necelou minutu později zvedl po gólu v pohodě hrající Jakub Černý ruce nad hlavu potřetí a svým hatrickem dosaženým během necelých deseti minut vyhnal Chvátala na střídačku - 6:0. Za něho se do branky postavil Petr Nos a vedl si mnohem úspěšněji.

Poslední dvacetiminutovka již nebyla tak jednostranná z pohledu Jihočechů. Brankářskou jedničku domácích Saláka vystřídal neméně dobrý náhradník Mašek a několikrát musel ukazovat své umění. Brněnští hráči paradoxně začali hrát, až když prohrávali o šest branek. Jak odpadl strach o výsledek, odpadla i nervozita a uvolnění Moraváci několikrát dokázali, že hokej umějí. Domácí obránci si víc než obrany hleděli ofenzivy, dobře chytající Mašek však nájezdům soupeře nemohl odolávat donekonečna. Po pár fantastických zákrocích kapituloval v jednapadesáté minutě po pěkné kombinaci z hole Šurka. Sto dvacet vteřin nato byl znovu pokořen, střelou z mezikruhů ho zaskočil Štěpaník. Na slepené góly hostů odpověděl brzy Klement, který po nahrávce Hanzala nádhernou střelou podtrhl střeleckou listinu utkání.

V zápase se vedlo jednotlivcům. Hatrick si na své konto připsal Jakub Černý, dvě branky a dvě přihrávky zaznamenal kuchejda a králem kanadského podování večera se stal reprezentant Martin Hanzal. pro své spoluhráče totiž svými nahrávkami připravil hned pět branek.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek (HC ČB): "Zápas se nám povedl, hráli jsme dobře. Brno postoupilo do nadstavby ze šestého místa moravské skupiny, což sse na jeho síle dost podepsalo. Byli jsme jasně lepší a jsem rád, že po katastrofální koncovce ve Zlíně jsme si trochu napravili střelecké sebevědomí. Jen mě mrzí, že v poslední třetině kluci nepomohli našim brankářům udržet čisté konto. Několikrát nechali Maška, který do poslední třetiny nastoupil za Saláka a vedl si dobře, doslova vykoupat."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....