Banes Motor České Budějovice
04.01.2022,

Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav – České Budějovice 4:1

Motor České Budějovice

Než se Bruslaři stačili rozkoukat, prohrávali už 0:1, protože se nechali od soupeře zatlačit ve svém obranném pásmu. Ačkoliv několik útoků soupeře zneškodnili, nedokázali dostat puk pryč a v čase 1:11 David Putz svou střelu dopravil do sítě. To Jihočechy namlsalo a znovu a znovu se tlačili před Marka Stuchlíka, jenže ten už si s jejich dalšími pokusy poradil. Postupem času začala mít více ze hry Boleslav, jež potřebovala vyrovnat, ale na druhé straně kluziště prokazoval spolehlivost Dominik Ludvík, který pochytal mnoho pokusů Bruslařů. Budějovice také ještě útočily, jejich hráči ale měli problémy dostat se k nebezpečné střelbě, neboť obrana skvěle pokrývala prostor. Směrem dopředu to ale ze strany Boleslavských vázlo, a tak to už vypadalo, že se půjde do kabin za stavu 0:1. Jenže čtyři a půl minuty před sirénou se objevil na pravém kruhu soupeři zapomenutý Vojtěch Polák, který dostal po sebrání rozehrávajícího soupeře puk od spoluhráče, a nedal tvrdou ránou k protější tyči Ludvíkovi šanci. Do konce třetiny se pak už nic významného nedělo, kromě nepříliš vydařené přesilovky domácích.

Druhé dějství načali Boleslavští aktivitou, kdy na Jihočechy vlétli, jenže soupeře tím nepřekvapili. Když se po zhruba dvou minutách Motor vymanil z tlaku, nedokázali se hosté usazovat v útočném pásmu, a tak se hra často vracela před Ludvíka, jenž ale hostující celek výborně podržel, zrovna tak obrana Budějovic pracovala skvěle. Ale jenom do 27. minuty, kdy Ludvík neudržel nástřel Křepelky a svým důrazem u pravé tyče a dorážkou otočil Marek Vlasák vývoj ve prospěch domácího celku. Hosté se pokusili minutu poté srovnat stav, avšak Stuchlík byl proti. Ve zbytku třetiny Boleslav převážně nepouštěla soupeře ke střelbě a zasypávala branku hostí dalšími pokusy, které se však neujaly. Ač byli Bruslaři nebezpečnější, skóre se už do sirény neměnilo. Hosté pak dostali před koncem třetiny možnost početní výhody, při níž sice Stuchlíkovi zatopili, jenže k vyrovnání byla jejich snaha malá.

Na začátku poslední třetiny domácí celek na Jihočechy vlétl poté, kdy zabránil nástupu soupeře. Zpomalilo je však vyloučení, takže se museli Bruslaři bránit před dalekonosnými pokusy. Dostat se přímo před branku ale Jihočeši neměli lehké. Pak po zhruba deseti minutách opět měla navrch Boleslav a zkraje 51. minuty dal domácímu celku klid Jindřich Plíšek, jenž zužitkoval tlak, který předtím na hosty vyvinula. O necelé tři minuty později bylo pro Motor ještě hůř, když se v přesilovce trefil Michal Simon, který u levé tyče tečoval kotouč letící v ostrém úhlu za Ludvíkova záda. Domácí následně hráli ještě jednu přesilovou hru, v níž ohrožoval Ludvíkovu branku opět Simon se svou přesilovkovou formací. Minutu před koncem mohli Jihočeši snížit, kdyby dopravili puk do sítě přes položeného gólmana. V průběhu celé třetí třetiny se ale začala naplno projevovat nižší kvalita týmu hostů, kteří přestávali postupně stačit tempu Mladé Boleslavi, jež nepolevovala. Ta tedy zaslouženě bere všechny tři body.

Ohlasy po zápasu

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): Pro nás byla těžká první třetina, protože jsme po delší době hráli první utkání. Soupeř byl houževnatý, nepříjemný. Myslím si, že Budějovice vůbec nehrály špatně, a z naší strany na ně platila trpělivá hra. V třetí třetině už tam byla dominance a spousta šancí. Jediné, co mě mrzí, bylo zase zbytečné vyloučení, které nám potom bere sílu. Gratuluji hráčům k vítězství po Novém roce.

Karel Herr (HC Motor České Budějovice): Dnes si troufnu říct, že jsme byli dvě třetiny vyrovnaným soupeřem, spíše tím, že jsme bojovali a byli jsme v prostorách, kde jsme měli být. Ve třetí třetině jsme už odpadli, hlavně fyzicky, protože jsme nezvládali držet s Boleslaví tempo bruslařsky. Jejich dominance eskalovala v tom, že nám nasypala góly. Jinak celé utkání jsme prohrávali osobní souboje a nedostávali jsme se do nebezpečných střeleckých pozic. Stejně tak i v přesilových hrách, takže to dnes rozhodlo.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....