Banes Motor České Budějovice
15.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Slavia Praha 4:2

Motor České Budějovice

Hra začala hned od prvních minut ve velmi vysokém tempu, s maximálním nasazením a bojovností obou týmů. Obě mužstva hrála ze zajištěných obran, i tak ale nabídla první třetina dostatek šancí. Nebezpečné výpady předváděli zejména junioři pražské Slavie, aktivní Křišťan a po něm ani Jan Česnek na budějovickou jedničku Klestila nevyzráli. Na druhé straně se dostal ke střele Rezek, brankář Slavie Furch ale jeho pokus kryl, i jeho zásluhou tedy svítily na kostce nad ledem po první třetině dvě nuly.

O utkání rozhodla jeho druhá část, která se nadmíru vydařila Českým Budějovicím. Již po minutě hry nahodil Havran puk směrem k bráně, ten se odrazil od zad slávistického obránce přímo k hokejce Davida Feferleho, který touš uklidil do odkryté branky - 1:0. Ve 24. minutě bylo budějovické vedení již dvoubrankové, když Jihočeši využili nabídnutou přesilovku pět na tři. Polodna našel krásnou, nezištnou přihrávku u druhé tyče Ondřeje Ťoupala - 2:0. Povedenou pětiminutovku českobudějovických hráčů zakončila rána Klementa do tyče. I nadále ale měli Jihočeši navrch, ve 30. minutě našla dlouhá přihrávka Ferebauera rozjetého Stejskala, ten ale tváří tvář gólmanu Furchovi neuspěl. Slávisté se nedokázali vymanit z tlaku ani v přesilové hře, naopak pustili do úniku opět Stejskala, který, ač faulován, zakončil v pádu těsně vedle. Ve 35. minutě pláchl slavistické obraně Rezek, jehož dokázal Beránek zastavit jen s pomocí faulu a rozhodčí neváhal nařídit trestné střílení. Jeho exekutorem se stal právě Josef Rezek a přesnou střelou zajistil svému týmu tříbrankové vedení - 3:0. Za opasek si tak mohl připnout cenný skalp brankáře Dominika Furcha, který má za sebou úspěšné zápasy v extralize dospělých. Na protější straně se dožadoval uznání branky Hafenrichter, rozhodčí si byl ale jist postavením slávistického hráče v brankovišti. Slávisté se i přesto nakonec dočkali snížení, jednu z mála příležitostí, které Pražané ve druhé dvacetiminutovce měli, dokázal v přesilovce využít Martin Mazanec, který si našel zapomenutý puk před ležícím Klestilem a přehodil ho přes bezmocného brankáře - 3:1.

Do třetí třetiny slávisté doslova vlétli, z jejich tlaku, podpořeného i českobudějovickým vyloučením, ale skórovat nedokázali a hra se poté rychle vyrovnala. Českobudějovičtí junioři využili v 50. minutě podruhé v utkání výhodu dvou mužů v poli. Slavistickou nedisciplinovanost potrestal Petr Zíb, který dlouho nevěděl co s pukem, Pražané ho ovšem z jeho rozjímání nijak nevyrušili, a tak Zíb nakonec z nebezpečné vzdálenosti vypustil přesnou dělovku, na kterou neměl Furch sebemenší nárok - 4:1 . Naději týmu Slavie vykřesal o čtyři minuty později Tomáš Petrán, který v situaci dva na jednoho volil střelu a překonal Klestila mezi betony - 4:2. Slávisté se poté nastěhovali do obranné třetiny Jihočechů, ale žádné větší příležitosti si nevytvořili a Českobudějovičtí si tak výhru již pohlídali.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek (HC Č.Budějovice): My jsme maximálně spokojeni, viděli jsme vyrovnané utkání, na poměry juniorské extraligy špičkové kvality. Vítězství proti tak kvalitnímu soupeři je pro nás pro nás velmi cenné. O to víc mě ale mrzí včerejší prohrané utkání na Spartě, kde jsme si zasloužili nejméně bod. Dnes jsme ale narozdíl od včerejška dokázali zužitkovat šance, a to rozhodlo. Doufáme, že v dobrých výkonech na domácím ledě budeme i nadále pokračovat, a dostaneme se tak do play-off.

Jiří Všetečka (HC Slavia Praha): Pro nás byla obrovská škoda, že jsme ze šancí v první třetině nedali ani jeden gól, což mohlo zápas zlomit v náš prospěch. V té druhé jsme se dostali pod tlak, který Budějovice zrealizovali v jejich vedení, byly tam určité fáze, kdy jsme nehráli co jsme si řekli. Ve třetí třetině jsme pak, i kvůli dvěma osobním trestům, neměli síly na zvrat utkání. Zápas jsme dohrávali prakticky na dvě lajny, to se pak obrací zápas těžko.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....