Banes Motor České Budějovice
15.11.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vítkovice 5:3

Motor České Budějovice

Utkání se poměrně dlouho nemohlo rozjet, k vidění bylo mnoho nepřesností. První velkou příležitost tak měly Vítkovice až v 11. minutě, paradoxně ve svém vlastním oslabení. Jihočeši při přesilovce vůbec nevystřelili, naopak kdyby Mareček využil rychlý protiútok, mohly se Vítkovice ujmout vedení.

Poté se hra už srovnala a České Budějovice začaly být tím aktivnějším mužstvem. Varováním mohla být pro hosty akce Bernata a Sekery, od kterého se kotouč odrazil na břevno.
První branka na sebe ale přesto už nenechala dlouho čekat. V 16. minutě Českobudějovičtí najížděli dva na jednoho, a ačkoliv Trummer neadresoval Mihu Pesjakovi zrovna ideální přihrávku, dokázal si Pesjak poradit - 1:0.

Gól hosty otřásl a tak netrvalo dlouho a domácí se radovali podruhé. Vítkovice chybovaly ve svém obranném pásmu, kde je vyškolila trojice Sedlák, Švihálek a Roman Bernat, a posledně jmenovaný pod padajícím gólmanem Mrázkem dopravil touš do sítě - 2:0.


Druhá třetina odstartovala obrovským tlakem Jihočechů, kteří přišpendlili Vítkovice do obranného pásma. Branku však vstřelili z protiútoku hosté. Stránský ukázkově pronikl do pásma a svojí povedenou akci zakončil ještě povedenější přihrávkou na volného Petra Marečka. Pro toho už nebyl problém zasunout puk do sítě - 2:1.

Jihočeši za svou aktivitu byli přeci jen odměněni. Zakončením Babkovy přihrávky se o dvougólový náskok zasloužil Adam Přibyl - 3:1.

Ve 30. minutě hosté znovu snížili, když se jim podařilo využít přesilovku 5 na 3. Žvátora napálil pumelicí zadní mantinel, od kterého se touš odrazil k Daliboru Kameníčkovi. Ten tak jen posunul puk do prázdné brány - 3:2.

V čase 37:32 České Budějovice opět vedly o dva góly. Michal Švihálek vybruslil z rohu kluziště do výhodné střelecké pozice a zakončením k bližší tyči nedal Mrázkovi šanci - 4:2. Branka byla jen logickým vyústěním tlaku Jihočechů, Vítkovice v této fázi utkání domácím nestačily. Českobudějovičtí mnohokrát ztroskotali na výborném Mrázkovi.

Hosté však na gól zareagovali a v čase 39:30 po nezištné příhře Řeháka zakončoval Dalibor Kameníček podruhé v zápase do odkryté klece - 4:3.


Ve třetí třetině mohl nejdříve vyrovnat po závaru Stránský, ale kotouč si to namířil těsně vedle tyče. Pak už drželi Jihočeši otěže utkání pevně ve svých rukou a nepouštěli hosty do šancí.

Naopak zásluhou Michala Švihálka, jenž dorazil za Mrázkova záda v přesilovce Heřmánkovu střelu, vedli opět o dvě branky.

Další zdramatizování utkání už dorostenci z jihu nepřipustili, činit se musel spíše vítkovický brankář. Do jeho betonů vděčně poklepali hostující obránci po zakončení Bernata. Ani oddechový čas již Vítkovicím nepomohl a tak domácí získali zcela zasloužené tři body.

Ohlasy po zápasu

Václav Červený (HC ČB): Rozhodla daleko větší bojovnost našeho mužstva, narozdíl od minulých utkání jsme byli úspěšní i střelecky. Odehráli jsme asi nejlepší utkání dosavadního průběhu soutěže a jsme za to rádi. Takovýhle výsledek a výkon hráče určitě povzbudí. Dokázali jsem si, že můžeme hrát i s takto silnými celky.

Jakub Petr (HC Vítkovice): Zasloužené vítězství domácích, podali diametrálně odlišný výkon než v prvním zápase u nás. Zápas jsme odehráli oslabení, bez dvou stálých obránců, v posledním utkání se zranil centr druhé lajny, museli jsme tak trochu improvizovat. A u těch mladých kluků, kteří dnes nastoupili, byla přeci jen znát nezkušenost. Ale jak říkám, kvalitní výkon domácího celku. Tradičně nás podržel brankář.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....