Banes Motor České Budějovice
17.11.2011, Petr Lundák

JUN MOU - PCE 4:2 Domácí mladíci rozhodli v první třetině o třech bodech

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Na státní svátek přivítali českobudějovičtí mladíci na svém ledu hosty z Pardubic. A o třech bodech, které nakonec získali, rozhodli junioři hned v první třetině. V té padlo pět branek, tři do sítě Pardubic. Ve druhém dějiství pak těsné vedení hájil muž v masce. Pavel Kantor má tak svými zákroky lví podíl na výhře nad soupeřem z Pardubic.

Sváteční utkání mezi juniory Mountfieldu a hosty z Pardubic začalo pěkně zostra. Po půl minutě hry otevřel skóre českobudějovický Jakub Marek, který se s pukem před Langhamerem nemazlil a trefil se přímo pod víko. Do slibných příležitostí se dostávali hned zkraje třetiny i hráči z ČSOB Pojišťovna Pardubice, ale Kantor hlídal domácí bránu svědomitě. Naopak, radovali se v sedmé minutě zase domácí. Když se až před hostujícího golmana prokličkoval Eddie Turek a zvýšil na 2:0. Hosté však odpověděli za malá moment, a to když přesnou trefou překonal Kantora Jan Zdráhal - 2:1.
Pak se hra trochu uklidnila a šance si oba týmy vytvářely podobně. Diváci tak mohli vidět hokej nahorů a dolů. Udeřilo až v minutě šestnácté, když za záda Langhamera poslal puk Tomáš Mocik - 3:1. Pardubice zase okamžitě kontrovaly, Tomáš Šťastný totiž nejprve střílel na Kantora, který si se střelou poradil, ale s dorážkou už ne. Třetina tak skončila v poměru 3:2.

Oproti prvnímu dějiství si diváci v českobudějovické Budvar aréně neužívali branky, ale spíše hru v početních převahách. Za druhou třetinu šli domácí na trestnou lavici hned čtyřikrát, hosté pak dvakrát. Ale ani jeden tým nedokázal svou šanci chytit za pačesy a přidat gól. Své první přesilové hry sehrály jak domácí, tak i hosté dost laxně a moc se jim nedařil tradiční přesilovkový vzoreček. Pak už ale přicházely i střely na golmany, kteří jsou jasnými vítězi této dvacetiminutovky. Útočníci se snažili dostat puk za jejich záda i ve hře pět na pět, ale Kantor i Langhamer se překvapit nenechali. Stav je tedy stejný jako na konci první třetiny, tedy stále 3:2.

Vstup do třetí třetiny se zase lépe povedl domácím, když po necelých třech minutách hry využili svou první přesilovou hru. Do střely na modré čáře se opřel Josef Klement a zvýšil na již konečných 4:2. Do padesáté minuty si hostující celek ještě vytvářel řadu šancí, ale na v pohodě chytajícího Pavla Kantora ten správný recept nenašel. Do několika šancí se spíše dostávali mladíci z Mountfieldu, hosté se pak marně dostávali do útočného pásma a tam si ještě hůře vytvářeli nějaké vyložené šance. Minutu před koncem pak ujel z branky Langhamer a Pardubice zkoušeli power play, ale ani v ní neuspěli. Především díky ubráněné druhé třetině tři body berou domácí.

Ohlasy po zápasu
Ladislav Kolda (HC Mountfield): Pardubice byly nepříjemným soupeřem, protože rychle bruslily a hrály na rychlé brejky. Naštěstí jsme se dostali na začátku utkání do vedení a dokázali ho udržet. Nejhorší byla druhá třetina, kde jsme měli hodně vyloučených. Třetí třetinu jsme pak dobře odbránili a jako vždy chytal výborně Pavel Kantor. Bohužel ale máme dalšího hráče na marodku, to je Kuba Marků, který přechodil asi nějakou virózu.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....