Banes Motor České Budějovice
16.02.2013, Lukáš Dvořák

JUN: CEB - MBL 3:0 - Domácí si připsali druhou výhru v play-out

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři si v sobotním utkání připsali další důležitý výsledek do tabulky play-out. Na svém ledě dokázali porazit soupeře z Mladé Boleslavi poměrem 3:0. Velkou zásluhu na tomto úspěchu má především brankář Českých Budějovic, Ondřej Bláha. Ten dokázal zneškodnit všechny nebezpečné pokusy soupeře a připsat si do svých statistik další čisté konto.

Do utkání vlétli lépe hosté. V úvodu zasypali českobudějovického brankáře Bláhu několika střeleckými pokusy. Ten je však s přehledem pokryl. S přibývajícím časem se začala hra přelévat na stranu domácích. Ve velkých příležitostech se následně za sebou ocitli Trummer a Brabec, kteří vystihli soupeřovo rozehrávky. Ani jeden však nedokázal úspěšně zakončit. Od tohoto momentu byli na ledě dominujícím týmem domácí. Bohužel jejich střeleckému zásahu chyběla přesná finální přihrávka. Nakonec se v osmnácté minutě prosadil Kevin Reiniš. Puk, který poskakoval na brankovišti mladoboleslavského týmu, dokázal nejpohotověji uklidit za záda gólmana a poslal svůj tým do vedení. To ale bylo v první třetině vše.

A na výkon z první třetiny domácí dokázali navázat i v úvodu druhého dějství. Nejprve za zády hostujícího gólmana zazvonila po střele Kolaříka tyč, o necelé dvě minuty později už se ale opět Českobudějovičtí prosadili. Karel Plášil vjel do útočného pásma a těsně za modrou čárou vypálil nechytatelnou ránu, která vymetla pavučinu Bačovo branky. Mladá Boleslav se ale nevzdávala a stále bojovala o výsledek. Ve velké šanci se ocitl Rovný, který byl sám před Bláhou. Jeho klička mu však nevyšla podle představ. Do dobrých možností se následně dostali Švihálek s Turkem, ale selhali v zakončení. Nejlepším hráčem hostí byl Ladislav Marek, který se ve třiatřicáté minutě dostal do samostatného úniku. Jeho pokus ale ztroskotal na Bláhovi. A tak uděřilo na druhé straně. V přesilové hře Českých Budějovic se tvrdou střelou prosadil Emil Švec a poslal svůj tým do kabin již s tříbrankovým náskokem.

Třetí třetina nenabídla úplně nejhezčí hokej. Mladoboleslavští se ještě snažili něco udělat s výsledkem, ale jejich šance končily na brankáři domácích. Nejprve Marek netrefil klec, poté nastřelil Chvátal tyč. Hostům prostě nebylo souzeno se střelecky prosadit. Příležitosti spalovali i domácí. To když například trestuhodně nevyužili přečíslení tří na jednoho. V závěru třetiny ještě podržel krásnými zákroky svůj tým Bláha, který byl jednoznačně nejlepším hráčem na straně domácích. České Budějovice tak zdolaly Mladou Boleslav s čistým štítem.

Ohlasy po zápasu
Aleš Krátoška (České Budějovice): ,,Hrajeme play-out, takže ta motivace u nás trochu uvadla. Začátek utkání byl takový nic moc, než jsme se rozjeli. Kluci potom začali hrát s chutí, i šancí jsme měli více. Výsledek je určitě zasloužený. Řekl bych, že dnes skvěle zachytal brankář Bláha, který zvládl zneškodnit situace, které byly gólové."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....