Banes Motor České Budějovice
17.08.2018, Filip Kortus

CEB - LIN 6:5p - Divokou přestřelku zvládnul Motor v prodloužení

Necelé čtyři tisícovky diváků sledovaly strhující podívanou s vítězným koncem pro domácí Motor. Jihočeši ve druhé třetině prohrávali už 1:3, ale podařil se jim povedený obrat a proti rakouskému soupeři brali výhru 6:5 po prodloužení. O branky se postupně postarali Šulek, Novák, Čermák, Endál, Plášil a vítězný gól vstřelil Pavel Pýcha. Už v neděli čeká Motor odveta

Proti Linci trenér Prospal znovu protočil sestavu, v brance dostal příležitost Petr Kváča. Z Rakouska přijelo i pár stovek fanoušků, takže atmosféra na utkání panovala vynikající. První třetina byla v režii domácích a to i díky tomu, že si zahráli hned tři přesilové hry. První přišla už v první minutě, ale obrana v čele s dobře chytajícím Davidem Kickertem odolala. Úvodní gól nepadl ani po obrovské šanci Miloslava Čermáka, jehož pokus chytil rakouský brankář gymnastickým zákrokem. Několikrát střílel od modré Mitch Fillman, ale ani o s nerozhodným stavem nic neudělal.

Branky padaly až po přestávce. Po minutě a osmi vteřinách ve druhé třetině se trefil Ondřej Šulek. Dostal prostor při přesilovce, vypálil a jeden z hostů přizvedl kotouč mimo dosah Kickerta – 1:0. Za méně než dvě minuty Linec otočil vývoj skóre. Keams při přesilovce našel úplně volného Schofielda, který neměl těžkou úlohu – 1:1. Rakušané záhy vyrazili do rychlého přečíslení. Da Silva podržel kotouč, našel Lockeho, který utěšenou ranou z první pokořil Kváču – 1:2. V 28. minutě bylo ještě hůře. Znovu přišel rychlý brejk a opět Corey Locke zavěsil – 1:3. Snížení se domácí dočkali v dvojnásobné přesilovce. Od modré vystřelil Lukáš Endál a Martin Novák trefil odkrytou klec – 2:3. Vyrovnat se podařilo Miloslavu Čermákovi, když nabral rychlost u střídaček a v samostatném úniku srovnal – 3:3.

I ve třetí třetině brankové hody pokračovaly. Zpět do vedení poslal domácí hokejisty Lukáš Endál. Od modré vystřelil Kanaďan Fillman a zkušený forvard ukázkově tečoval – 4:3. O dvojnásobné navýšení náskoku se postaral Karel Plášil. Ve středním pásmu se ocitl u kotouče, pronikl až před Kickerta a se štěstím skóroval – 5:3. Linec se ovšem ani trochu nevzdal. Zpět do hry poslal hosty Dan Da Silva. Po rychlé kombinaci zakončoval mezi betony Kváči – 5:4. Poslat zápas do prodloužení se podařilo Kapstadovi, když se prosadil náramnou ranou na zadní tyč – 5:5.

V prodloužení nejprve vychytal velké šance hostů Petr Kváča, ale nakonec rozhodl Pavel Pýcha, když se trefil krásnou ranou do růžku – 6:5.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (trenér Motoru): "Z hlediska ofenzivy je výborné, že jsme byli schopni vstřelit šest branek a našli cestu k vítězství. Nemůžeme být spokojeni s defenzivou. Podaří se nám vstřelit branka na 1:0 a ihned další střídání inkasujeme, za pár minut prohráváme o dvě branky. Jen tím, že děláme vlastní chyby. Ztráta kotouče na modré, špatné střídání. Fyzicky jsme na tom byli daleko lépe než soupeř, ale po brance na 5:3 se začneme bát hrát. Osm minut do konce vedeme o dvě branky a o pár minut později je srovnáno. To je něco, co mě trápí a na čem musíme pracovat."

Troy Ward (trenér Lince): Podobný obraz hry jsem ani příliš neočekával. Na ledě trénujeme teprve šest dní, což se v první třetině možná i projevilo. Ze začátku jsme hráli hlavně v oslabení, čehož soupeř dokázal využít. Myslím, že ve hře pět na pět bychom mohli být ještě o něco silnější. Každopádně si sedneme a zápas ještě určitě rozebereme.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....