Banes Motor České Budějovice
16.10.2019, Filip Kortus

CEB - SOK 4:1 - Sokolov bojoval, ale všechny body zůstaly na jihu Čech

V předposledním kole první poloviny základní části Chance ligy Motor porazil na domácím ledě Baník Sokolov, když o své výhře rozhodl ve druhé třetině. Jihočeši vedli po brance Miroslava Holce, ale hostům se podařilo srovnat. Rozuzlení přišlo z hole Karla Plášila, třetí a čtvrtou branku přidal Lukáš Endál. V sobotu jedou svěřenci Václava Prospala poprvé v sezoně do Prostějova.

Do branky Motoru se vrátil Jan Strmeň, poprvé v sezoně nastoupil v obraně Václav Svach, který nahradil Reného Vydareného. Jihočechům se povedlo využít hned první přesilovou hru v zápase a vylepšili si tak statistiky úspěšnosti proměňování početních výhod. Nacvičený signál rozehrál Roman Přikryl, našel Jiřího Šimánka a Miroslav Holec pohotovou střelou dílo dokonal – 1:0. Baníku se podařilo srovnat rovněž v přesilové hře. Střelu Zadražila ještě Strmeň vyrazil, ale na přesnou dorážku Adama Křemena už nedosáhl – 1:1. Otočit skóre utkání mohl Stříbrný, ale po rychlém protiútoku orazítkoval bekhendem jenom tyčku.

I vstup do druhé třetiny se domácím povedl. V další přesilovce dostal na modrou čáru kotouč Karel Plášil a technickou střelou procpal kotouč mezi betony – 2:1. V průběhu druhé třetiny měl nováček ze Sokolova náznaky šancí na vyrovnání, ale chyběla mu větší přesnost v předfinální fázi. V posledních minutách druhé periody si Budějovičtí vypracovali místy až drtivý tlak, z něhož nakonec vytěžil Lukáš Endál třetí branku, když se trefil po skrumáži před brankou – 3:1.

Třetí třetina nabídla plno tutových šancí na obou stranách, ale skóre už se měnilo jenom jednou. Obrovskou šanci spálil Václav Karabáček, když z blízka netrefil poloodkrytou klec. Druhou branku v zápase mohl přidat Miroslav Holec, ale nakonec se to povedlo Lukáši Endálovi. Využil přihrávky od Romana Přikryla a zakončil na konečných 4:1.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (Motor): "Věděli jsme, že nás čeká urputný a organizovaný soupeř, který nic nebalí. Vítězství se také nerodilo lehce. Jsme rádi za dva přesilovkové góly. Jednou jsme inkasovali v oslabení. Pětkrát jsme byli vyloučeni a vždycky to byly fauly hokejkou, což se nám stále opakuje. To bylo minus. V určitých fázích zápasu to byl z naší strany rozpačitý výkon, který měl k ideálu daleko. Druhou třetinu jsme sice vyhráli 2:0, ale soupeř nás v ní přehrával. Jsme rádi za tři body, ale kolikrát jsme po sobě puk házeli jako horký brambor jenom proto, že nás soupeř napadal."

Karel Mlejnek (Sokolov): "Když prohrajete, tak se vám zápas vždycky těžko hodnotí. Mrzí nás oslabení, ve kterých máme špatná čísla a opět jsme dostali dva góly. V první třetině byl soupeř lepší. Nejlepší byla z naší strany paradoxně druhá část, přestože jsme ji prohráli 0:2. Máme určitě na čem pracovat."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....