Banes Motor České Budějovice
13.09.2019, Adam Pavlíček

JUN: CEB - MBL 2:3p - Juniorka vybojovala proti Boleslavi bod

Poprvé v sezoně se junioři představili doma při mistrovském utkání. Proti Mladé Boleslavi nesehráli špatné utkání, které se protáhlo až do prodloužení. V něm měl Motor dvě obrovské šance, nakonec to ale byli právě hosté, kteří se radovali z bonusového bodu. Zítra juniorka doma nastoupí od 12:00 proti Liberci.

V úvodní minutě si Mladoboleslavští vybojovali přesilovou hru, ze které mohli jít do vedení. A to po Simonově střele z bezprostřední pozice. Domácí tehdy zachránil pohotový Dvořák. Poté hráli více Jihočeši. Snažili se útočit, střílet, co jen šlo. Na brankáře Zeithamla si ale i přes svou drobnější převahu do konce periody nepřišli. Za zmínku stojí akce tři proti jednomu, která ale skončila jen nepřesnou finální rozehrávkou. Boleslav se do pásma s blížícím se koncem periody dostávala jen sporadicky a českobudějovického strážce svatyně v permanenci příliš nedržela.

To ve druhé třetině se její výkon rozhodně zvedl, paradoxně to ale byli domácí hokejisté, jenž se radovali z vedení. V mezikruží se pohyboval Ondřej Vaculík, který do těchto míst dostal přihrávku a propálil naprosto přesně. Těsně po polovině zápasu jsme měli srovnáno. Nejprve si Mežnar při tutové šanci neporadil, jak by chtěl, mrzet ho to však nemuselo. O pár chvil později byl totiž úspěšnější Vladislav Houška s naprosto přesnou střelou, jež otřel ještě o tyč. Ani druhé dějství tedy nenapovědělo, kdo bude mít ke třem bodům blíže.

Start poslední dvacetiminutovky byl podobný tomu prostřednímu. Prosadil se totiž Vojtěch Doktor a Robovi svěřence tak opět posadil do sedla. Jeden ze zlomových momentů přišel krátce na to. Aleš Řezáč dostal přihrávku před pravou polovinu mladoboleslavské branky, ovšem kotouč do ní usměrnit v rychlosti nedokázal. Bruslaři se stejně jako v předchozí třetině z vyrovnání radovali. Jakub Petržilka vystihl nepřesnou rozehrávku domácích hokejistů, ujel na Dvořáka a nekompromisně zakončil - 2:2. Právě Petržilka tak rozhodl o tom, že se šlo do prodloužení.

A to bylo poměrně divoké hned od úvodních sekund. Na bránu sám ujel Aleš Řezáč, ani v tomto případě ale gólově úspěšný nebyl. Další šance Motoru přišla záhy, i ta ale zůstala bez proměnění. Následně otěže přebrala Mladá Boleslav, která tlak přetavila ve vítěznou branku a v druhý bod. Eric Mežnar dostal pas do dobré pozice, z níž se nezmýlil. Budějovičtí tedy budou moci o první výhru v sezoně zabojovat zítra proti Liberci.

Ohlasy po zápasu

Jiří Hanzal (České Budějovice): Dnešní zápas se hodnotí určitě lépe než ty dva, které jsme odehráli na západě Čech. Bylo tam od nás větší nasazení, větší chuť vyhrát, v obranném pásmu nám fungovaly věci, které v předchozích zápasech ne. Bohužel se trápíme s nedáváním gólům. V prodloužení jsme jeli dvakrát sami na branku, ale ani jsme netrefili zařízení. To se pak těžko vyhrává. Od drtivé většiny hráčů si myslím, že to byl odmakaný výkon, a na tom se dá stavět.

Jan Křivohlávek (Mladá Boleslav): Povedl se nám vstup do utkání. Byli jsme aktivní a vybojovali jsme i přesilovku. Škoda, že jsme ji nevyužili. Myslím, že soupeř pak byl lepší a podržel nás brankář. V průběhu celého utkání byl vlastně naším stavebním kamenem za vítězstvím. Naopak ve druhé třetině jsme byli aktivnější my a mohli jsme odskočit i na vícególový rozdíl. V prodloužení jsme měli štěstí, když soupeř nevyužil dvě tutové šance. Poté jsme byli lepší, měli více střel. Za vítězný gól jsme rádi.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....