Banes Motor České Budějovice
06.12.2019, Denisa Józsová

JUN: CEB - VIT 6:5 - Obrat z 0:4 na 6:5? Pro juniorku žádný problém!

Budějovická juniorka dnes potvrdila zlepšenou výkonnost, když brala z utkání proti Vítkovicím tři body. Málokdo by si však po první třetině na Motor vsadil. Jihočeši totiž po první periodě prohrávali 0:4 a v dalším průběhu zápasu 1:5! Přesto nic nevzdali a předvedli fantastický obrat, stav zápasu nakonec skončil 6:5 pro domácí!

Začátek zápasu rozhodně vyšel více hostujícímu týmu, který se trefil po čtyřech minutách, a to při hře čtyři na čtyři. Dominik Věntus napřáhl na vrcholku kruhu a střelou na zadní tyč vsítil první gól zápasu – 0:1. Ze hry měly podstatně více Vítkovice, které přidaly i další branku. Jan Bernovský napřáhl k další střele, která jen škrtla lapačku Ludvíka a rozvlnila za ním síť už podruhé – 0:2. Od Ridery to navíc nebylo vše. Ryšavý totiž vypálil nebezpečnou střelu na bližší tyčku, kterou Ludvík vyrazil jen nad sebe. Kotouč si pak jako první našel v brankovišti Adam Beránek, jenž ho poslal v klidu do prázdné sítě – 0:3. A hosté přidali ještě jeden zásah. Jakub Gebauer se dostal k zakončení bekhendem, kdy poslal puk neomylně pod horní tyčku - 0:4. To už bylo hodně na Ludvíka, který přenechal své místo Dvořákovi. Po první periodě tak vedli hosté o čtyři góly.

Začátek druhé třetiny už o něco lépe vyšel Jihočechům. Matouš Masopust se dostal do samostatného úniku a bekhendem překonal gólmana hostí – 1:4. Ježe Vítkovice si krátce nato vzaly svůj čtyřbrankový náskok zpět. Jan Vojtovič se taktéž objevil sám před gólmanem, kterého překonal střelou pod beton – 1:5. Jenže následně hráli domácí početní výhodu, kterou využili. Jakub Čížek nabil na modrou, kde byl připravený Václav Svach, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:5. To navíc nebylo od Motoru vše! Jakub Čížek vybojoval puk v útočné třetině a předložil ho Jaroslavu Pouzarovi, jenž se trefil mezi betony – 3:5. To už bylo moc zase na gólmana hostů, a i na druhé straně došlo ke střídání brankářů. Po druhé části tak domácí prohrávali o dvě branky.

Jihočechům stačilo v poslední části třináct vteřin na to, aby prohrávali už jen o jednu branku. Michal Silný dostal přihrávku na střed hřiště, odkud poslal kotouč mezi betony gólmana, a ten skončil v síti – 4:5. Srovnat mohl Jakub Čížek, ale jeho rána jen orazítkovala tyč. Jenže poté velkou chybu předvedl Dolíška, kterého za brankou o puk Jahor Hracholski, jenž nadvakrát dostal kotouč do sítě – 5:5. K tomu navíc přišel i velký obrat! Jakub Čížek na sebe vzal přečíslení dva na jednoho a trefil se mezi betony – 6:5. Hosté to ještě zkusili v šesti, ale branku už vstřelit nedokázali. Motor tak obrátil čtyřgólové manko a bere plný počet bodů.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob (České Budějovice): Tak nakonec se mi zápas hodnotí dobře, jelikož jsme dokázali otočit stav z 0:4 a 1:5. První třetinu jsme však podali opravdu špatný výkon a já si říkal, že to tak nemůže dopadnout. Nebyl tam totiž téměř žádný důraz, nebylo tam nic z toho, co si říkáme. V kabině jsme si ale něco řekli, přeskupili jsme lajny, což pomohlo. Klukům musím nyní poděkovat, protože takových zápasů, které se takto otočí, moc není.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....