Banes Motor České Budějovice
19.12.2019, Denisa Józsová

CEB - PRE 9:3 - Parádní a emotivní utkání jasně ovládly Budějovice!

Jihočechy čekalo druhé utkání ve třech dnech, stejně jako všechny ostatní. Budějovice však hrají ve velké pohodě, což dokázaly i v tomto zápase. Přerov šel sice jako první do vedení, ovšem poté už neměl nárok. Motor postupně navyšoval své skóre, které se zastavilo na 9:3. Jihočeši tak potvrdili skvělou formu, zapsali devátou výhru v řadě a navýšili náskok na čele.

První třetina začala velkou aktivitou hostujícího celku, který se také dočkal úvodní branky. Popelka vypálil od modré tvrdou ránu, kterou Strmeň vyrazil vyrážečkou jen před sebe. Tam si jako první dojel Tomáš Doležal, jenž bekhendem poslal puk do sítě – 0:1. Jihočeši mohli srovnat z přečíslení tři na dva, ovšem pokus Michnáčovi nesedl a Petrásek stihl zasáhnout betonem. Přesně v polovině třetiny měl obrovskou šanci Václav Karabáček, jenž dostal parádní křižný pas. Proti jeho střele z první se však stihl přerovský gólman skvěle přesunout. Budějovice hrály velmi dobře a dočkaly se vyrovnání v početní výhodě. Šimánek nabil na modrou Pavlu Pýchovi, jehož bomba šla přesně do horního růžku – 1:1. A Jihočeši se dostali do konce třetiny ještě do vedení, a to znovu v početní výhodě. Jiří Šimánek našel Jana Kloze na modré. Domácí centr si najel na vrcholek kruhu a parádní ranou na přední tyč otočil stav zápasu – 2:1. Motor navíc využil i třetí přesilovou hru. David Gilbert si najel před gólmana a obránce hostí si puk srazil do sítě – 3:1. O chvilku později to navíc bylo už o tři góly. Martin Beránek trefil parádní ranou tyčku, od které se puk odrazil od brankoviště. Radek Prokeš sice napoprvé puk do sítě ještě nedostal, ale napodruhé se to povedlo - 4:1. To už bylo moc na Petráska, který přenechal své místo druhému brankáři - Šimonů. Domácí hokejisté tak vedli po první periodě o tři branky a měli ptěže zápasu pevně ve svých rukou.

Jihočeši začali aktivně i druhou třetinu, avšak stačila jedna chyba a bylo sníženo. Přerovští se dostali do protiútoku, ve kterém to na sebe vzal Jaroslav Moučka, jenž parádní ranou rozvlnil síťku za Strmeněm – 4:2. Jihočeši se ale prosadili o čtyři minuty později, znovu v přesilové hře. Pýcha našel skrze šíři útočného pásma Jiřího Šimánka, jehož dělová rána z první propálila vše, co jí stálo v cestě – 5:2. V druhé třetině byl vidět urputný hokej, který byl doplňován častými souboji. K tomu navíc padlo i několik desetiminutových trestů a fanoušci se tak rozhodně nenutili. Domácí hráči měli dobrou šanci, když si v brankovišti Jiří Běhal srazil kotouč těsně vedle své branky, zatímco byl Šimonů úplně mimo svou branku. Další tlak v útočném pásmu už brankou skončil. Karel Plášil vyslal dobrou ránu od modré, do které ještě sáhl Jan Kloz, který zapsal druhou branku v zápase – 6:2. I po druhé třetině tak mohli být podstatně spokojenější domácí, kteří vedli už o čtyři góly.

Jihočeši nadále určovali tempo hry a byli lepším týmem v zápase. Jiřím Šimánek se dostal se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho, ovšem jeho přihrávka byla zastavena obráncem hostí. Následně se tvrdou střelou od modré prezentoval René Vydarený, jenže ta jen zaduněla o zadní mantinel. Další velká šance už brankou skončila, Motor znovu využil početní výhodu. Přerov sice měl šanci v oslabení, ale Číp trefil jen vzdálenější tyčku. V následné protiakci naservíroval Michnáč parádní přihrávku Davidu Gilbertovi, který jel sám na gólmana. Toho si položil a bekhendem přes něj kotouč poslal do sítě – 7:2. Domácí sedmašedesátka zaútočila i na hattrick. Vybojovala si puk v rohu kluziště, ale Šimonů stihl sklapnout betony včas. Tak na druhé straně přišel trest. Weinhold našel na druhé straně volného Jiřího Goiše, jehož střela trefila Strmeně z vnitřní strany do stehna, odkud se puk dostal do sítě. Následně se strhla mela, při které se poprali Niklas Pavel a Jiří Krisl. Oba hráči dostali trest do konce zápasu, a tak šli do kabin. Budějovice však byly vyloučené ještě jednou, a tak hrály oslabení. Jenže to jim vůbec nemuselo vadit. Vít Christov totiž ujel do samostatného úniku. Sice byl faulovaný, přesto našel skulinku mezi betony gólmana hostí – 8:3. To navíc nebylo vše! Motor totiž využil další početní výhodu. Pavel Pýcha poslal kotouč na Martina Nováka, který si sjel na vrcholek kruhu a parádní bombou rozvlnil síť – 9:3. Poté navíc došlo znovu ke změně gólmana, kdy se do branky vrátil Petrásek. Do konce zápasu se už nic nestalo a Motor tak vyhrál vysoko 9:3.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (České Budějovice): Odehráli jsme výborné utkání proti jednomu z nejlepších týmů soutěže. Parádně nám zahrály speciální formace. Využili jsme šest přesilovek, což nepamatuji. Odehráli jsme tentokrát dobře celých šedesát minut.

Jakub Grof (Přerov): Utrpěli jsme těžkou porážku. Šestkrát jsme inkasovali v oslabení, což by se stávat nemělo, ale stalo. Pro nás je ale dnes důležitější věc než hokej to, že náš kapitán podstoupil úspěšně v Praze těžkou operaci.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....