Banes Motor České Budějovice
16.09.2023, Michal Špírek

Dorostenci padli v jihočeském derby s Táborem 2:3

Ani značná střelecká převaha nevedla proti Táboru k bodovému zisku. Domácí trestali budějovická zaváhání a dostali se do vedení 3:1, které Motor stihl v závěru jen snížit na jednogólový náskok. Na obou gólech Motoru měli zásluhu Barna s Nedorostem.

Motor byl v první třetina aktivnějším týmem, Táborští měli problémy zachytit budějovické tempo, ale domácí Moustafa v bráně vše vyřešil. Do kabin se tak šlo poprvé za bezbrankového stavu.

Táborští v sezóně vyhlíželi první výhru a pořádně je nakopl úvod druhé dvacetiminutovky. To Motor zachyboval v útočném pásmu, do dlouhého úniku nabral rychlost Kostka a se zakončením si nelámal hlavu - přesnou střelou překonal Nováka. Domácí se dostali na koně a hostům se ve hře vyrovnali. Tábor nevyužil zkrácenou přesilovku pěti proti třem, stejnou výhodu dostali v závěru dějství i Vrbatovi svěřenci. Hečko nabil osm vteřin před sirénou Dannymu Barnovi a bylo to 1:1.

Ve třetí třětině si domácí vzali vedení zpět. Poslední hráč Motoru se opět dopustil chyby, forčekujícímu Suchanovi se naskytla příležitost jít sám na brankáře a byl úspěšný - 2:1. V 55. minutě už to díky Kostkovi bylo o dvě branky pro domácí. To si vybruslil při přesilovce z rohu hřiště do střelecké pozice a mířil přesně pod horní tyč Novákovy brány - 3:1. V 58. minutě hosté udělali koncovce zápasu dramatickou zápletku. Při své přesilovce dokonce odvolali brankáře a hra v šesti proti čtyřem slavila gólový úspěch. Moustafa neudržel Nedorostovo zakončení a Přibyl byl připraven s dorážkou - 3:2. Více už hráči Motoru nestihli a Tábor tak mohl oslavit v jihočeském derby výhru za tři body.

Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (trenér Tábora, pro hctabor.com): „S vítězstvím jsme samozřejmě nadmíru spokojeni. Klukům naleje chuť do další práce, a že musíme dál tvrdě pracovat, to je jasné. V první třetině byl soupeř živější, hrál důrazněji a byl všude o krok napřed, nicméně jsme ji přečkali. Na začátku druhé třetině jsme se dostali do vedení, což nás nakoplo. Od té chvíli si kluci víceméně šli za vítězstvím, makali nadoraz a výsledek se dostavil. Škoda je, že jsme nevyužili přesilovku pět na tři a neodskočili na 2:0, protože takhle jsme museli o vítězství opravdu tvrdě bojovat až do konce.“

David Vrbata (trenér Motoru): "Srážejí nás individuální chyby a špatná produktivita, proto zatím ztrácíme zbytečně body, tak jako tomu bylo dnes."
Sociální sítě

Návrat odchovance ze zámoří! Vítej doma, Šimone! ??...

Jaké to je vést kotel nebo jak vznikají fanouškovské chorály?

Další poděkování za podporu v sezoně 2023-24 náleží společnosti Precitool! Od obchodního manažera Petra Míška převzali plaketku...

75. narozeniny dnes slaví bývalý útočník Motoru Miloš Edelmann. V A týmu hrál 11 sezon (1967-68, 1970-80), cca 345 zápasů, v...