Banes Motor České Budějovice
15.02.2024, Michal Špírek

Juniorka v Litvínově neuspěla, zabrat musí v dalších zápasech

Jihočeši měli na ledě Litvínova mnoho šancí, jenomže proměnili jedinou. Motor tak prováhal možnost uniknout z posledního místa, na předposlední Přerov ztrácí ale pouze tři body.

Oba celky na sebe v letošní sezóně narazily již sedmkrát. Ani jednou se neprodlužovalo, Litvínov pak opanoval tři zápasy. Zároveň měl před dnešním střetnutím na Jihočechy dvoubodový náskok, leč zároveň odehrál o utkání více.

A do zápasu i lépe vstoupil. Jenže Postlovi střela z mezikruží úplně nesedla, bomba Slavíka z levého kruhu zase skončila jen na betonu gólmana Jihočechů. Ten ovšem následně prapodivně vyjel mimo svou klec při nepřesné střele Čecha od modré a to potrestal protečováním do sítě Jan Peroutka. Verva následně ustála oslabení a hned v plných stavech zahrozil v zajímavé pozici Starý, skórem ale nepohnul. Pak se oba gólmani činili betony, když nejprve Hora tvrdě pálil od modré, následně se i v oslabení dostal k palebné pozici Humeník.

Prostřední dějství odšpuntoval od modré Vyhlídal, avšak minul svatyni Jihočechů. Poté to na sebe vzal tvrdou ranou z levého kruhu Postl, našel ale jen lapačku brankáře Motoru. Beton zase pouze vyprášil Bednařík, který zůstal sám na levé straně. Černožlutí se nakonec i v této periodě dočkali, když Ondřej Postl vypálil z pravého kruhu po příhře Čecha od zadního mantinelu a puk zamířil do bližšího horního růžku.

Poslední dvacetiminutovku rozehrál Maštalířský, který se protáhl až před svatyni Českých Budějovic, její strážce odolal. Stejně tak na druhé straně Kubík, který zakročil proti Křížovi, jenž dostal na pravém kruhu příliš mnoho prostoru. Následně Motor nevyužil přesilovou hru, avšak za další čtyři vteřiny ještě využil tlaku Alexandr Remeš. Ten se prokličkoval mezi kruhy a vymetl pravý horní růžek. Jenže drama Severočeši nepřipustili a náramnou akcí cick - cak útočným pásmem stvrdil výhru zakončením do prázdné Matěj Maštalířský.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "Pro nás důležité utkání, které jsme nezvládli. Nebyli jsme efektivní v koncovce, ač jsme měli dost gólových šancí. Litvínov byl produktivnější, proto bere tři body."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....