Banes Motor České Budějovice
01.02.2024, Adam Černý

JUN: Junioři si vyšlápli na lídra skupiny a slaví druhou výhru v řadě!

Junioři českobudějovického Motoru se podruhé v jednom týdnu představili na domácím ledě. Svěřenci Davida Vrbaty po pondělní dvoubodové výhře zapsali tentokráte body tři. Jihočeši si vyšlápli na lídra skupiny o play-off, Plzeň přehráli 4:2.

Domácím vyšel úvod do zápasu. Hned po minutě a třiatřiceti sekundách se totiž dostali do vedení. Kříž vybídl do zakočení Aulického, ten sice na Baštu nevyzrál, avšak nejrychleji si dokázal najít odražený kotouč Radek Tomas a úspěšnou dorážkou otevřel skóre. Hosté v pokračování třetiny zvýšili své obrátky a zaměstnávali českobudějovickou obranu v čele s Maříkem. Ideálně příležitost ke srovnání měli po vyloučení kapitána domácích Pitla, ale prosadit se nedokázali. Naopak domácí dokázali podruhé uspět v jedenácté minutě. Matyáš Humeník našel krásně najíždějícího Štěpána Hocha, jenž podruhé rozjásal domácí fanoušky. Ve čtrnácté minutě poté výrazně zahrozili hosté, když zůstal sám před Maříkem Koubek. Hostující útočník ale nedokázal propálit dobře chytajícího Maříka. O dvě minuty později naopak předvedli ukázkový protiútok Jihočeši. Kusak udržel kotouč před dotírajícím protihráčem a vybídl k zakončení Sochora, ten však mířil pouze do náručí Bašty. Skóre se tak v dalším průběhu třetiny již nezměnilo.

Hned na úvod druhé části mohli domácí navýšit své vedení při vyloučení Houdka, to se však nepovedlo. Naopak vyloučení Kříže v 28. minutě už hosté potrestat dokázali. Na konci parádní souhry stál Marcel Hořejší. Domácí však dokázali rychle reagovat. Po faulu Soukupa, který tahal za ruční brzdu, bylo nařízeno trestné střílení. Toho se chopil Ilarion Kuprijanov a udělal to znamenitě. Českobudějovický útočník si rozhýbal Baštu a elegantně zasunul kotouč za jeho záda. Plzeňští však velmi rychle přišli také s odpovědí. Pešek našel další pohlednou nahrávkou přes šířku útočného pásma najíždějícího Jakuba Hromádku, jenž neměl problém doklepnout kotouč do poloodkryté branky. Hosté pak sice zahráli v přilišném počtu na ledě, za což museli bránit dvouminutový trest, ale své oslabení přečkali a naopak na konci druhé dvacetiminutovky opět výrazně zahrozili. Mařík musel vytasit dva reflexivní zákroky v rychlém sledu, úspěšně si počínal proti střele Peška i dorážejícího Soukupa, a tak si Motor nesl do třetí části jednobrankové vedení!

Třetí dvacetiminutovka začala pro domácí skvěle. První velkou šanci v podání Pitla sice Jihočeši ještě nevyužili, ale dlouho je to nemrzelo. Ve čtyřiačtyřicáté minutě totiž Humeník zužitkoval svojí rychlost, prodral se přes protihráče a svým nahozením našel před brankou Alana Šimona, který už jen protečoval kotouč za záda Bašty. Hosté se pokusili se zápasem ještě něco udělat, větší šance si však v dalším zbytku zápasu již vytvořit nedokázali. Nic na tom nezměnila ani hra bez brankáře na konci zápasu. Skóre se tak do třetí sirény už neměnilo a na domácí straně tak mohla vypuknout radost. Motor si vyšlápl na lídra skupiny o play-off, zapsal cenné tři body a zároveň druhé vítězství v řadě!


Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér): "Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř. Dnes jsme podali kvalitní, bojovný výkon, podpořený dobrým výkonem brankáře. Teď už se soustředíme na sobotní utkání ve Zlíně."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....