Banes Motor České Budějovice
29.01.2024, Adam Černý

JUN: Junioři přetlačili Hradec Králové, v prodloužení rozhodl Humeník

Junioři českobudějovického Motoru chtěli v pondělí odčinit na domácím ledě dvě poslední porážky. Do Budvar arény dorazil tentokrát Mountfield HK. Vyrovnané utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém dva body na stranu domácích přiřknul Matyáš Humeník.

Úvod utkání vyšel lépe domácím, po dvou a půl minutách vše mohlo vygradovat i vstřelenou brankou. Sám před hostujícím brankářem zůstal Tomas, avšak na Mrázka svojí kličkou vyzrát nedokázal. Hosté se postupně osmělovali, svojí největší příležitosti v první periodě si přichystali v minutě jedenácté. Mountfield přimáčkl domácí celek v jeho pásmu, vše následně vyústilo ve velkou šanci Hory. Mařík se ale dokázal rychle přesunout a jeho beton pokus zneškodnil. O minutu pozdě poté přišla velká šance opět na straně Jihočechů. Sami na Mrázka se totiž hnali Pitel s Tomasem, avšak velkou příležitost zhatila jejich nepřesná kombinace těsně před hostující brankou. Do kabin se tak šlo za bezbrankového skóre.

Druhá perioda nezačala pro Motor ideálně, na trestnou lavici totiž usedl Pitel. Hradečtí první přesilovou hru využít sice nedokázali, tu následující už však ano. Další faul domácího kapitána dokázal potrestat hned po pěti sekundách Michal Beneš. Domácí přišli se svojí odpovědí ve čtyřiatřicáté minutě. Vyražený kotouč si dokázal najít Radek Tomas a rychlou dorážkou překonal z mezikruží Mrázka. Motoráci mohli navíc do druhé sirény posunout se do vedení, na trestnou lavici totiž usedl ve 37. minutě Michal Beneš. Českobudějovičtí však s početní výhodou naložit dobře nedokázali.

Třetí dvacetiminutovka začala velmi intenzivně. Po necelé minutě a půl mohli jít do vedení hosté. Aktivní Michal Beneš se ocitl sám před Maříkem, ale domácí brankář opět podržel svůj celek. Co nevyšlo hostům, tak to se podařilo ve 43. minutě domácím. Richard Pitel vytáhl ze svého repertoáru parádní individuální akci, protáhl se kolem hostujících obránců a povedenou kličkou překonal i Mrázka. Českobudějovičtí ale v dalším průběhu třetí části nabídli svému soupeři hned dvě přesilové hry po vyloučeních Bystřického a Hocha. Ani jedna početní výhoda se sice Mountfieldu využít nepovedla, ale v 53. minutě už se Východočeši radovali. Vojtěch Aschenbrenner získal kotouč ve středním pásmu, nabral rychlost a přesnou ranou srovnal stav. Do konce základní hrací doby už další branka nepadla, a tak o vítězi musel rozhodnout nastavený čas.

Prodloužení všaj trvalo pouze minutu a tři sekundy. Radek Tomas se díky své rychlosti dostal do zakončení, Mrázek jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde si ho nejrychleji našel Matyáš Humeník a přiklepl tak druhý bod na stranu Jihočechů. Motor tak dal zapomenout na dvě poslední porážky a raduje se ze zisku cenných dvou bodů, na které bude chtít navázat hned ve čtvrtek v dalším domácím klání, tentokráte do Budvar arény dorazí Plzeň.


Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "Dnes je potřeba kluky pochválit. Od začátku utkání jsme byli nastaveni, že si jdeme pro body. To se nám povedlo a jsme rádi za dva body."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....